Fika + pizza + vänner = kul!

Idag så sprang jag på Expert för att visa kvittot på tv:n så jag kunde lämna in problemklumpen. Snubben skrev ut en remiss så jag skulle få en ny Tv då den åkt in på lagning två ggr tidigare för samma problem och nu en tredje. Denna gången var det mer extremt än tidigare gånger jag lämnat in den så jag har hunnit bli lagomt irriterad på att det inte gått bort. Men nu är det ju på bättringsvägen!

Var även en sväng till Terese för att hon bjöd på mumsiga muffins och hemmagjord (jättegod!) vaniljglass. Aditi trillade också in efter ett tag. Medan vi väntade på att Julia skulle släntra in så hade vi lite maikyr på varandra. Eller det var väl Terese som hade det på Aditi och mig. När Julia kom så blev det fika och en massa babbel om allt mellan himmel och jord nästan. Huvudtemat var iaf om diverse dialekter. Julia är ändå söt när det gäller det för ett visst ord (som inte passar att skriva här) som jag säger tycker hon låter så himla kul. Ibland kan jag höra hur hon asgarvar när jag inte tänkt mig för och säger det. Hon sa att om hon någon gång var deppig så skulle hon ringa till mig och be mig säga det så skulle hon bli glad igen.

Aditi och jag gick hem till henne efter besöket hos Terese för att göra pizza. Den blev riktigt god. En kille i hennes korridor som kom från Italien tyckte att vi var knäppa som hade pesto på pizzan. Det var han inte riktigt van vid. Men han ändrade åsikt när han fick smaka en bit. Han var väldigt duktig på Svenska för att bara varit i landet sen hösten! Vissa saker hade han problem med, bla dialekter men det är ju inte så konstigt. Aditi och jag klarlagde några saker som han funderade på. Glad att vara till hjälp.

I morgon så blir det att packa inför hemfärden på fredag. Ska åka hem kl 7 på morgonen härifrån Umeå. Var inte direkt tilltalande att kliva upp jättetidigt för att packa.

Nej nu blir det sängen! God natt på er allihopa.

Sängen!?!

Nu blir det att hoppa isäng efter en heldag av städande! Skönt att lägenheten är fin iaf, då vågar man ju ta hit någon utan att vara rädd att dammrottorna hoppar upp och äter upp gästerna. Nu hoppas jag att det håller sig fint ett tag (hela vistelsen i lägenheten) framöver. Annars vidtas åtgärder!

Har även varit duktig att jobba lite med planchen (stavning?) vi ska göra till produktkollen eller vad det nu hette. Sammanställde lite fakta om hur choklad frammställs från kakaobönan och gjorde några kategorier vi kan hålla oss efter, iaf skriva fakta under.

Sov så gott!

Long time

Nu hoppas jag att datorn inte kronglar någe mer! Blir trött på att ingenting ska fungera när man behöver den mest. Jag kan inte skicka in något skolarbete eller ta reda på vad som ska hända på skolan om inte internet är tillgängligt. Så irriterande!

Men nu till något roligare! Inhandlade en skohylla igår när vi var ett gäng tjejer som åkte ivär upp på Ersboda. Skohyllan går att ha under hatthyllan om man är VÄLDIGT försiktig med att öppna och stännga toalettdörren. Det var verkligen på millimetern att den gick dit! Ville dock inte riskera att jag pajar den så hyllan får stå på motsatta väggen. Kan ge er några bilder senare.

Trode aldrig heller att jag skulle vinna på Disps nya tävling som de anordnade men se de gjorde jag! Blev ganska glad då. Det förgyllde min vardag lite för jag har inte varit på något bra humör idag kan jag lova! Håller på att städa lägenheten.


Tillbaka!

Datorn har inte velat vara på vår sida för en liten tid men nu är den snäll igen så jag kan göra sånt som måste göras och inte göras :)

Hade ju funderat på att åka till Malå för att se på skoter VM men det får jag göra nästa år istället för jag blir kvar i Umeå för att studera flitigt! Malå får klara sig utan mig den här gången.

Vote for me!

Tryck här för att rösta på min Norrlandsbild. Vill vinna en kamera då jag som fattig student inte har råd!
Det är bilden som heter "fjällvandring" som är min!

Stephan Rössner

Hade en gästföreläsning med Stephan Rössner från Livsmedelsverket idag. Var faktiskt riktigt intressant och oj vilken rolig man! Han kunde dra till med några roliga saker vilket gjore att man orkade lyssna, sk "väckarklockor" som man ska ha under en föreläsning och redovisningar. Tänk va jag minns sedan svenskan i gymnasiet.

Vi fick även "shoppa" (plocka på oss från köket) ingridienser till vår vegetariska maträtt vi ska göra i morgon. Blir riktigt spännande att se vad de andra bjuder på. Ganska skönt att vi får laga mat och dyl på dagarna för då behöver man inte ta med sig någon lunch eftersom vi får äta där.

Igår så inhandlade jag en kokbok från Ica för en 25 kr värdecheck (stavas det så?), nämligen Sveriges nya landskapsrätter. Fanns några recept i den som verkade riktigt goda som jag ska göra innom sinnom tid. Ska käka nu och plugga så ni får ha det så gott!


Gottegris

Syster och jag skulle åka till busstationen i morse för att hon skulle ta bussen som gick kl 06.00. Men det blev så olyckligt att den blev missad, inte för att vi inte klev upp. Vi hade kollat om det gick en lokalbuss så tidigt och det gjorde det, iaf i teorin men inte på morgonen så det blev att gå hem igen.

Nu så väntar vi på att våran chokladmousse som vi gjort ska bli klar. Blev så himla sugen på det idag! Fick vispa grädden för hand men det gick bra. Sist jag vispade grädden tog det lååång tid men då hade jag mer än ett paket som skulle vispas. Dock så säger jag bara: Skam den som ger sig!

Blev även klar med bilden jag hållit på att rita till min kära klasskamrat. Hoppas bara att han blir nöjd med den, det blev jag iaf och det är ju bra. Han får göra ändringar på den om han inte gillar den men det är iaf en grund. Ska fråga om jag kan lägga upp en bild här sen.


Stan med syster

Följde med syrran på stan idag för att hon inte skulle villa bort sig bland alla butiker. Vi började med att gå på skoaffären Company. Där var det 25% rea på reapriset. Kollade runt på några skor och fastän jag inte skulle köpa något så fastnade jag för ett par. Köpte dem för att jag inte kunde hålla mig, är ju ganska kräsen på hur de sa se ut, dessutom så fick jag dem för 370 kr när de kostat 700 kr!

Vi avancerade vidare på diverse klädaffärer men det blev inte handlat på någon utom Gina Tricot. Köpte mig ett par jeansleggings till men svarta denna gången. Syrran hittade diverse saker bla ett bälte. Såg att de hade sänkt priset på en tröja jag köpte med en hundralapp så nu kostade dem bara 49 kr. Lite irriterande men kan ju inte göra någor åt det nu.


Norrmejerier

I dag så var vi ju som sagt på Norrmejerier på studiebesök. Var väl inte det mest spännande man gjort men det var helt okej. Efter rundturen så fick vi smaka på ost sen så fick vi en bakhanduk (eller ett diplom som guiden sa) med texten: Jag är en norrländsk hjälte. Vi fick även en pin/kylskåpsmagnet som jag velat ha tidigare men varit slut i butiken när jag ska handla mjölk för att få en, men nu har jag en!

Fick även ett sms-avi om att jag skulle hämta ut ett paket på DHL. Det var styling dustet jag vann från disp som fanns i det. Kan bara konstatera att jag tänker inte beställa något som kommer dit för att hämta ut det. Stället låg ju nästan i världens ände! Dessutom så var väl int vädret det roligaste att gå i, motvind hela vägen hem. Men jag tog mig hem helskinnad och ett paket i handen. Som förövrigt var i det största laget.



Nu är det bara att köra igång!

Var en sväng föbi Chlas Ohlsson efter skolan för att se om de hade några bra överstrykningspennor, det behövs i tider då man är student. De hade inga färger jag behövde så för att få tag i dem gick jag till Akademibokhandeln istället. Det blev ändå lite fynd på "Chlasses" för jag inhandlade ett A3 block och pennor i olika hårdheter. Så nu är det bara fram med ideérna och sätta dem på papper! Först så ska jag dock rita tatueringen till min klasskompis som han ville ha. Den är på god väg!


Konstigt?!

Jag ska försöka fixa texten så den är normal igen! Förstår inte varför den har blivigt så här konstig. Den är helt ok om man har firefox men på explorer är den jättestor och boxtäverna går nästan in i varandra. Ska se om detta går att åtgärda.

I morgon blir det studiebesök på Norrmejerier uppe på Ersboda. Får se om man hittar dit på någor vis men det ska nog gå bra, kan man bara kartan så går nästan allt. Ska fortsätta med plugget nu.

Kanske de?!?

Kanske kommer att vara kvar lite snö ändå när jag åker hem över posk.
(bilden är en länk)




Limousin


Hade ingen skola idag, skönt med sovmorgon även om jag tänkte kliva upp som på en vanlig morgon. Det blev inte riktigt så men nu kan jag ju inte göra något åt saken. Har gjort lite skolarbete ändå. Höll på med en massa frågor vi brukar få på labbarna. Känns som om att dem är en liten utgångspungt till tentan.

Viktor försökte få upp mig i morse men det gick inte så bra. Den här gången var det hans tur att få stiga upp medan jag låg kvar och sussade. Han får ju taxi till skolan nu när han har gipsat ben men denna morgon blev det ingen taxi, det blev en limousinfärd dit i stället. Är väl inte direkt fel. Det vill jag också ha någon gång!

Sumering

Helgen har varit jättebra! Det var mer än trevligt att Emelie och Helena kom hit. Tim och Tjottas blev lite av en bonus, hihi. Bion var faktiskt bra men vi satt på andra raden ute på kanten. Det hade varit mer bekvämt att sitta på en annan plats men det gick fint ändå. På kvällen så åt vi chips och dipp samt lurade hit Tim. I går kväll så gick vi ut på olika håll men strålade samman på Corona. Hade öronproppar vilket var mycket bekvämt! Dock så tappade jag ena när jag pratade med Tjottas i mobilen, då var det inte lika kul. Det enda som hördes då var basen till musiken!

Idag så åkte allihopa hem så nu är det lungt i stugan. Inte för att jag klagar när de kommer hit för det var riktigt riktigt roligt!

Toppen!

Var på stan med bästa Helena, Emelie och Tim idag. Skulle försöka hitta något vi kunde ha på oss ikväll. Vi sprang omkring på tusen affärer kändes det som, Emelie och Helena hittade massor men inte jag. Provade en massa men inte ville de passa idag. Stackars Tim följde med överallt och fick va smakråd åt oss. Det var lite kul. Höjdpunkten var ändå när vi gick på twillfit för att Helena skulle köpa en bh. Då fick han klarlagt om vad som är skillnaden på en balconette och en "vanlig bh" utav expiditen, som var väldigt trevlig. Jag köpte ochså en bh där för den var ändå billig! 145 :- för en så bra bh är ett VÄLDIGT bra pris! Nu så ska vi fortsätta att göra Helenas tacogratäng innan vi gör oss i ordning för kvällen.

Lekte med Emelies dator och tog någon rolig bild. Vad tror ni om mig som kille? :P


Winner!

Nu är jag en glad flicka idag. Jag vann nämligen i Disps tävling på Facebook! De lottade ut stylin dust till den som hade bästa motiveringen till varför just den personen skulle vinna. Av alla 173 deltagande så var jag en bland 10 st som hade en bra motivering.
Min löd som sådan:
Jag vill vinna den här produkten, för att jag har provat alla möjliga hårprodukter för att få lite volym i mitt annars så tunga livlösa hår. Vissa har fungerat bättre än andra. Dock så blir mitt hår genast flottigt när jag har i någon typ av gel eller liknande! Det enda som fungerar i nuläget är tupering och spray men det nöter så fruktansvärt på håret. Skulle gärna vilja ha en bra produkt som ger volym och utan att håret blir flottigt och slitet direkt.

Det gäller att kunna formulera sig, det kommer man långt på! hihi.


Ska fortsätta med att plugga nu och vänta på att Malin ringer så ska jag dra med henne ut en sväng. Ikväll blir det mys med två goda vänner som kommer på besök. Vi planerade att laga något tillsamman och sedan kl 6 se Tim Burtons, Alice i underlandet i 3D. Känns som en väldigt trevlig kväll är väntad i goda vänners lag.



Torsdag

Har gjort en storstädning inne i köket. Alla ytor är rentorkade + golvet eftersom dammsugaren inte riktigt vill fungera. Så det blev att sopa golvet och sen dammtorka. Det blev iaf rent och fint. Toan fick sig en dos av städningen ochså. Arbetar mig succesivt igenom lägenheten. Viktor får ta bort skräp och sånt när han inte kan stå på knä eller dammtorka särskilt bra när han måste hoppa runt.

Åkte till Malin där efter ett för att plugga lite på vårt arbete om blockchoklad. Det blev lite gjort iaf men det blev en hel del flum också. Tänker inte ens gå in på det för vi hade så dålig humor just då så ingen skulle nog förstå ändå. På hemvägen gick jag ett ärende till Viktor inne på Game of course. Köpte Masseffekt 2 och drog bonus på hans gamecard. Han bor vist inte i Kaskeluokt utom på Kaseulot eller något sådant. När han registrerat ett medlemskort där så måste någon skrivigt fel. Men det tycker jag är förlåtligt.

Änglafeber

Änglar verkar vara inne just nu. En kille i min klass bad mig att rita en ängel åt honom idag. Han hade en ganska rolig idé på hur den skulle se ut. Han ska göra en minnestatuering till en kille så därför ville han ha en ängel. Ska inte skvallra mer om den nu. Kan fråga om jag kan lägga upp en bild sen när jag är klar om jag får. Lite ironiskt att han bad mig om det eftersom jag just blivit klar med Camillas. Han fick faktiskt en liten sneak peak på en för att se hur jag ritade eftersom han hört att jag ritar bra, samt för att det var just en ängel.
Ska skissa på den när kag har tid, ska nog införskaffa mig ett A3 block också eftersom han ville ha den ganska stor och för att jag vill ha större papper att rita på. Gillar inte riktigt A4 altid. Inte när det är mycket detaljer jag vill göra iaf.


Idag på skolan gjorde vi en massa saker med vegetabilier, vissa saker var godare än andra. Jag gjorde en jättegod mangosoppa, det hette så iaf. Jätte enkel att göra och god! Ska göra den här hemma någon gång.

Mangosoppa

2 mango eller 2 förp frysta mangotärningar
1 hel apelsin
2 msk floursocker

Skär bort köttet från mangon och lägg fruktköttet utan skal i mixer/matberedare och mixa så mangon blir rinnig.
Späd med saften från en hel spelsin och tillsätt sockret. Mixa ihop det. Ev kan man späda med lite vatten.
Kan serveras med bär.

Header

Gjorde en header igår för att se hur det skulle bli. Denna är väl inte så seriöst gjord men den får nog sitta där tills jag orkar/har tid till att göra en ny.

Har sovigt ut lite i morse när vi ändå börjar där vid ett idag. Har även diskat en massa och har en tvättmasking igång. Får se om jag får någon ordning i detta kaos!


Palt och kroppkakor

Pappa nu behöver du inte tjata om att iaf jag ska lära mig att göra palt för det har jag gjort idag. Hjälpte även Malin med hennes kroppkakor. Så nu vet jag det med. Och ja de blev ätliga, de gick åt väldans fort. Till och med folket från sydligare delar av landet uppskattade dem även.

Ringde idag om att få byta tid hos Ortodonti för mitt avskaffande av tandställningen. Det krockade en "aning" med en labb vi ska ha då. Vill inte hoppa över labben för att göra om den om ett halvår. Kändes lite betungande.

Resten av denna dag så ska jag plugga, diska bort berget i köket och gå med sopor. Sen ska jag slappa lite också innan sängen skriker på en.

Ost + deg + smått och gott = paj

Gjorde pajen jag pratade om och den blev faktiskt riktigt god. Inget kött, bara grönt och ost. Receptet finns i Vår Kokbok från coop. Viktor var lite skeptisk till pajen men han får gott äta det jag gör om han inte tänker laga mat själv. Nu är han dock hemma i Kaskeluokt så han fick inte smaka men jag kommer nog att göra den fler gånger då får han gott äta.

Plus att det var väldans varmt idag, gillas! Ett minus är att det har blivigt isigt nu, men går man bara försiktigt så går det finnemang!




Here is the pie :)
Jag gjode den i min springform för att få nog hög kant på skalet.


Skoldagen som sådan.

Har just kommit hem från skolan och ska snart laga mat. Ska göra en vegetarisk paj denna gången. Tänkte börja äta mer bönor, linser och dyl. Köttet drar ju iväg på priset och man behöver inte äta kött varje dag. Dock så finns det inte så mycket till vegetariska maträtter i Vår kokbok, iaf inte som ser eller verkar så speciellt tilltalande. Ska nog införskaffa mig en vegetarisk kokbok!

Gjorde ju omtenta i Kemi i morse. Kan inte säga att jag är helt nöjd, tyvärr. Jag har så jäkla svårt för att kunna rita eller namnge kolföreningar. Föreställ dig själv att rita upp 1-etyl - 2,propanal. Inte att leka med! Det jag vet att jag fick påäng på var proteiner och lite på sackariderna. (massa kemiskt språk, förlåt) Men vissa saker viste jag verkligen inte, tex: Vad heter reaktionen vid tvålbildning och rita upp reaktionsformeln vid tvålbildning. Var inte ens en idé att börja fundera på det för den biten minns jag verkligen inte!

Malin och jag gick till skolan och läste i "bibeln" för denna kurs för att ta ut det vi måste kunna om:

Bakning
- Vilen funktion har matfett i en deg? Varför blir brödet luftigt osv.
Konservering - Vilka olika konserveringsmetoder finns och vad använder man dem till?
Potatis - Varför blir den brun? Vilken sort ska man använda till vad? Under denna lektion ska även Malin och    jag göra palt och kroppkakor. Lite ironiskt att norrlänningarna som brukar äta palt ska föra det istället för en av de "sydligare" eleverna får prova på det.

Jag var tvungen att stryka under med överstrykningspenna på det som var viktigt i boken för det var så himla mkt! Jag är lite emot för att "klåta" i böcker, det tar emot som f*n när jag gör det för det känns som att jag förstör den. Men måste man så måste man. Måste dessutom införskaffa mig nya understrukningspennor på tal om det. De håller på att torka ut, eller vissa har redan gjort det. Har bara kvar en rosa, två gröna och en blå. Men den blåa blir så jäkla mörk så man har svårt för att se vad som står så den använder jag inte.


Motivationen är inte på topp!

Har omtenta i morgon på den där jäkla kemin som av någon anledning inte vill fastna i min skalle! Det är de enda jag har kvar än så länge. Motivationen till att plugga är inte stor men jag gör det ändå. Det är ju för mitt eget bästa. Håll alla tummar och tår för att det ska gå vägen för mig!

Jag glömde

Igår när vi var uppe på Ersboda så gick vi förbi en outletbutik som skulle lägga ned, delvis väldig rea på varorna. Vi gick in för att de vad de hadde för kul. Vissa saker var väl mindre kul att kolla på men jag fyndade ändå en mössa för 50 kronor! Den är brun men de kanske inte riktigt syns på bilden.
När jag skulle åka till Malin på morgonen så fick jag vänta på bussen ett tag på Vasaplan. Jag tänkte gå in och värma mig inne på Kungspasagen och vad ser jag då? Jo ett jättesnyggt bälte inne på Nicole. Har sökt som ett djur efter ett lämpligt midjebälte med resår eller gummiband då jag inte kan hitta det JÄTTESNYGGA jag lånade/snodde av mamma. Det har jag förlagt när jag kom hem efter en shoppingtur med mormor, buhu! Har som sagt inte hittat ett som jag tycker om för jag är väldigt kräsen på vissa saker. Detta gillade jag dock, och ett STORT pluss är att det inte har något glitter på sig what so ever! Det är lagomt brett också. Me like :)


Hej omvärlden!

Har återfått internet efter en tids avskiljdhet från yttervärlden. Har dock inte varit någon brådska med att få internet men man blir ju lite avskärmad om vad som händer.

Fick även veta av mammsen igår att jag inte längre bor på Box 24. Numera bor jag på Jonsudden 17 av någon anledning. Komunen har ändrat i systemet lite. Det är lite taskigt, här har jag gått och lärt mig att jag bor på Box 24 i arton år sen så ändrar de min hemadress. Fick iaf behålla Jonsudden ;)

Har även ritat klart ängeln till Camilla. Ska lägga upp bilden här sen efter att hon har förevigat den, om hon ska göra det. Ingen förpeek här inte! Så ni som är inresserade får snällt vänta med det.

Var med Malin och Nina uppe på Ersboda för att gå på "Coopen" och handla mat. Fick ihop till två tunga kassar med mat. Men då lider jag iaf inte av matbrist. Var lite tungt att gå med dem men är man liten och stark så går det, haha!
Ska styckfrysa köttfärsen nu så jag inte behöver ta en hel stor förpakning till att tina. Blir lite mycket att äta då.

Kalla mig lat om ni vill.

Var så jäkla trött när jag kom hem från skolan, ändå var klockan bara lite över tre. Gjorde något av de dummaste man kan göra. Somna utan att ha ställt allarmet så man bara nog en liten "nap". Jag gick ändå och lade mig och somnade ungefär halv elva, elva. Ibland kan man få sådana dagar. Orkade inte göra någon mat som tog allt för lång tid så det blev pizzamackor av polarbröd. Fort var det gjort och jag blev mätt. Ska göra annat vettigt nu innan jag ska försöka somna ikväll.

Ungefär så här såg mina mackor ut :)

Tenta, dugga och arbeten

Som rubriken beskriver är det typ det enda som min skola/liv består av nu. Har omtenta på kemin på måndag, hade lite genomgång med Roger idag om det för att få vissa saker klarlagda.
Fick även bekräftelse om att jag klarat C delen på näringsläran. När jag skriver bekräftelse så menar jag att jag faktiskt kände på mig att den delen hade jag som i en liten ask. Så nu är det kemin som ska betas av.

Har tränat till duggan med Josefin, Lotta och Malin idag när lektionen vi skulle ha blev inställd pga snöoväder i södra Sverige. De som skulle hålla i föreläsningen var nämligen fast på flygplatsen. Så nu kan jag fler ord än innan iaf. Lärde mig vissa ord bara för att en annan tjej inte kunde dem och sa fel på dem varenda gång. Det lönar sig att vara flera stycken när man pluggar!

Det är en massa grupparbeten just nu så jag blir bara förvirrad av alla grupper och vad vi ska göra och med vilka. Tur iaf att jag är med Malin i nästan alla grupper, det underlättar faktiskt.



Svar på komentar på förra inlägget: Ja det är det verkligen! :)


RSS 2.0