Haloween

Det verkar onekligen som att det just nu bara är Umeå som förstått att man ska fira Haloween denna helgen. I Lycksele, Storuman och Sorsele ska det tydligen vara dans nästa helg?! Då är det ju allhelhonahelgen, då skall man ju faktisk ta hänsyn till vår egen svenska tradition och inte anordna något speciellt jippo då. Inte bra!

Annars händer det inte så mycket. Var After work igår på gästgiveriet Änglagård i Gargnäs. Fick agera förare åt min mor och far. Åkte till en vänn och skrattade lite åt och led med henne för hon har köpt en ny mobil. Första med pekskärm hon har och vilket minspel till detta, så sött!


Zumba

Var änligen på ett Zumbapass med studieförbundet (eller vem det nu som fixat det). Har tidigare jobbat dessa kvällar. Det märktes att instruktören håller på med dans när hon gjorde vissa saker, teampot var lite neddraget men man fick ändå upp pulsen.  Är dock van när min kusin håller i passen på söndagar och hon har ett tempo som gitter duga! Av någon anledning så har jag lättare att hänga med i stegen när det går lite fortare för att inte schabbla bort stegen. Men det är bra att de faktiskt kan komma ut till byarna och inte förutsätta att folket kommer till dem.

Ledig dag

Det är så skönt med lediga dagar ibland, men vad gör man? Ingenting vettigt känns det som. Kurerade mormor lite och fotade en sväng ute. Ska dock ta i tu med köket efter detta så jag kan känna mig lite nyttig.

Upptäckte även att jag hade en liten blåning på vänster underarm. Undrade lite vad det kunde komit från. Det enda jag kunde komma på var för all virkning jag hållit på med under kvällarna. Det är i alla fall på muskeln man använder. Märkligt...


Det börjar så smått

Vintern knackar på dörren och snart är den här på riktigt. För ungefär en vecka sedan började det frysa i de mindre vattenpussarna och nu har det snöat. Var ganska obehagligt att köra hem då det blivigt snöslask på vägen och dimmigt. På vissa ställen var det så tjockt att man inte såg mer än 2-3 meter framför bilen. Men hem tog jag mig och sitter här i säkert förvar.


Stavning?

Just nu (och många andra gånger) gillar jag inte min nya mobil. Stavnings programmet är inte helt okej, "lite" skevtså att säga. Den gamla (käresta) förstod mig helt och hållet men denna vill välja ord åt mig, gillas inte när den vill skriva Azerbajadzjan och jag vill skriva byxor. Ikväll upptäckte jag att den inte ens hade koplikationer inlagt i ordboken! Nej jag måste lära min mobil att skriva svenska språket även om den är inställd på detta.

Arjeplog

I lördags när jag slutat jobba åkte jag förbi en kompis i Sorsele för att hämta några saker. Riktigt lyckat för de bjöd på riktigt god mat och efterrätt. Blev dock inte att åka hem den kvällen. Vi fick en impuls och drog iväg till Arjeplog. Det var marknadshelg där och då bjukar det vara galej på kvällen. Riktigt lyckad kväll! Otroligt bra stämning på hotellet dessutom. Ringde även min farbror och fick låna hans husvagn under natten så vi inte behövde köra hem på natten.

Älskar komentaren min vänn slapp ur sig när vi körde dit. Vi har en bil med glastak som jag öppnade upp för att hon skulle kunna se på stjärnhimlen då brister hon ut:
- Jag blir nästan klaustrofobisk för att jag ser så mycket!
En rikgtigt bra komentar för det är nästan så. Jag ska även kidnappa henne alla helger för då händer det altid något kul och oväntat.

Inte riktigt rätt där

I tisdags såg min mor och jag på tv 4 film. De har också reklampauser och tror du inte att vi är lika lättpåverkade som många andra. Det blev bara en liten miss. I en av Synsams reklamer är det en människa som äter popcorn. Vi blev riktigt sugna på det men inte hade vi några! Vi stod ändå i var sitt skåp och letade men ikket. Mamma hittade däremot marshmallow och vips blev det varm oboy med hackade marshmallow.
Så igår innan jag började jobba sprang jag in på Ica och handlade popcorn så vi fick stilla vårt sug igårkväll.

Tyvärr så hittar jag inte reklamfilmen men det är nästan lika bra så att ingen annan råkar ut för ett plötsligt sug!

Min nya kärlek!

Som jag så upprört skrev tidigare i veckan om diverse skor som växer och fötter som märkligt nog krymper, har jag nu hittat mig en själsfrände bland detta skohav som finns. Kändes som att det var himmelriket! Alla produkter jag klickade på fanns i min storlek. Annars så finns bara de fula och låga skorna som ingen egentligen vill ha i mindre storlekar. Får inte vi också vara vackra från topp till tå?
En kedja som förstått att gör man större skor får man allt ta och tillverka lite mindre ochså är Laredoute
Blev i alla fall att beställa två par då varken jag eller mamma kunde bestämma oss för vilken som skulle funka bäst i de flesta sammanhangen.


RSS 2.0