Födelsedag

Idag är det Viktors födelsedag! Grattis till den nyblivna 18: åringen!
Viktors mor och far kom förbi idag för att gratta honom. Vi åt på kinarestaurang, blev väldigt mätt. Lider ännu av kinamatkoma.

Polarna till Viktor som var här åkte ganska tidigt idag. Innan de åkte hjälpte de till att städa undan det lilla som behövdes, det gillas! Men hela högen är ju trevliga.

Läste lite i dassboken idag och slog upp en sida med uttryck som håller på att försvinna. Min familj, eller iaf syrran och jag måste vara ganska gammalmodiga på den fronten. Några ord t.ex. tjejtjusare och grobian stod med på den sidan. Vet inte hur många gånger vår kusin har fått höra att han är en riktig tjejtjusare! Grobian har några få stackare också blivigt utsatta för haha bland annat så har vi sagt det till varandra!

Ne nu tänker jag allt fortsätta med att vara i matkoma och surfa in på andra sidor :)


Lördag

Har varit duktig och försatt Viktor med städningen i dag. Så nu är lägenheten väldigt fin. Han ska få städa den i morgon också för att han har haft besök. Han fyller 18 år i morgon så han firar det ikväll, då förstår nog alla vad jag menar för städning. Dock så är det bara Storumanfolk han hade hit på förfest vilket var strålande! Märktes inte att de var här innan de gått ut. Det var bara några stolar som hade flyttat på sig och ett par ölburkar här och där. Tacka vet jag byssfolk! De kan uppföra sig.
Nu vill jag inte dra alla Umeåbor över en kant med det jag kommer att skriva. Tidigare när han har haft ett partaj så såg det för***vligt ut i lägenheten. Bara massa Umeåbor som varit här då. Plus att mina hårprodukter bivigt överanvända, nästan ingenting kvar i dem och mitt smink hade blivigt använt. Vem f*an går in i en annans lägenhet och avänder andras grejer på det sättet? Spelar ingen roll om det är ett gäng fjortisar som kommer in. Man beter sig inte så! Dessutom så var nästan ingen av dem riktigt kloka. Viktor fick tyvärr ut det dagen efter. Jag sa att om du har ett party igen så får det inte vara mer folk än 10 personer. Blir det fler än så slänger jag ut dem! De får bli sura på mig om de vill men jag bryr mig inte. De åker ut med en spark i baken!
Finns dock ca 3 st som han umgås med som jag träffat och tycker att de är ok. Men tre stycken av kanske 12-15 st det är inte bra odds.

Har varit och ätit middag med vännerna här i Umeå. Vi bokade bord på Droskan för att vara säkra på att få ett bord. Det blev middagsbuffé. Blir nog inte att äta där igen. Vi fick inte ha jackorna hängande över stolen vilket resulterade i 20 :- i garderobsavgift (inte kul) och maten var väl inte heller någon höjdare direkt. Ne aldrig mer Droskan för min del iaf.

Det var Fergie på bilden jag gjorde iaf om ni undrade.

Färdig

Nu är bilden helt klar. Finns en massa jag har att klaga över och skulle vilja göra om men nu får den va så här.
Syns det bättre vem det är? Hon är med i ett band.

Utlopp för kreativiteten

Har som sagt var haft världens mani på att rita men har inte det jag vill ha. Bland annat stomfen, mina pennor och ritblocket. Har dock varit duktig någon gång tidigare förra året att ta med mig det lilla pennfodralet. Några färgpennor, kritor och en HB penna finns i det. Tyvärr får man inte till det lika bra med enbart en HB penna och fingertoppen att fixa skuggor och så. Men har ritat ändå och fått till det med möda och besvär.

Synd bara att scannern inte riktigt åter ger alla skuggor så jättebra, inte färgen för den delen heller. I så fall måste man måla jättehårt. 10 poäng till den som gissar rätt på vem det är jag håller på att rita på den svartvita bilden. Ansiktet blev tyvärr inte så bra :/ Det är en sångare iaf.



Tenta

Idag var tentan i kostvetenskapliga metoder avklarad. Iaf för stunden. Var verkligen inte lätt att svara på vissa frågor. Får väl se hur det går när de rättat klart dem.

Gillar komentarer spec när "mamman" lämnar sånna här komentarer: (denna var komenterad på städning)
"Kan ge tips - visst. Bara boyfrienden ser och gör det som ska göras, utan gnat/tjat, och att det inte bara blir en  engångsföreteelse."
Ger stöd i vardagen när ingen annan ger en det :)


Städning

Började med städningen efter att jag fikat. Har inte orktat ta itu med det tidigare men idag kände jag att orken fanns där. Började med att diska undan det mesta och ställa grytor och dyl i blöt. Gick sedan vidare till spisen så den blev ren. Efter att det var färdigt började jag succesivt med att städa inifrån och ut. Alltså så började jag med tv-rummet.

Tv-rummet känns som att det var det skitigaste rummet i hela lägenheten! Antagligen därför att det rummet vistas mest folk i och folk som inte kan ta bort efter sig gör det inte frächare.
Skulle inte förvåna mig om jag utvecklar en alergi mot damm efter detta. Vist det är kul att det blir skillnad och man ser att det blir rent. Det är dock inte kul när man måste höra hur dammrottorna sugs in i dammsugaren. Så ska det inte vara!
Måste bara påpeka att den människa som kom på kablar var ett geni men mannen som kom på trådlöst var underbar! Vet inte hur många kablar jag flyttat på och lagt undan.

Efter idag så kommer jag att drabbas av en tidsbegränsad minnesförlust om allt vad städning heter och allt det innebär. Har inte tänkt lyfta ett finger denna vecka som kommer för att städa. Iof kommer jag at städa på mitt skrivbord och möjligen ta lite disk men inte mer! Städningen får sambon ta hand om för att han ska inte komma undan så lätt. Händer ingenting kommer det att få konsekvenser som kanske inte är så roliga för den drabbade. X-boxspel och internetkablar kan plötsligt försvinna av sig själv har jag hört...
Kan ju varna dig lite mamma, pojken kommer kanske att ringa och höra om hur man ska göra vissa saker tex. tvätta toaringen elr något sådant.

Ska även sätta mig ned efter att all städning är klar och gör lite läxa så den blir gjord.

Kliar i fingrarna

Vill ha mitt A3 block och mitt pennfodral här! Skulle inte skada om jag hade alla oljefärger och akvarellfärger också. Är så sjukt sugen på att rita/måla men vill inte sitta och måla på A4 papperna jag har i skrivaren för att de är hål på dem. Vad ska man ta sig till ibland?


Välkomstmässa och skissande

Idag så var det välkomstmässa för de stackare som börjar läsa på universitetet i år. Hela lindellhallen var proppad med folk som gick omkring för att spekulera på vad som fanns i de olika båsen. Vi (tjejgänget) var några av dessa spekulanter. Vi var på jakt efter gratispennor och block! Sådant som behövs när man studerar helt enkelt.
Emma och jag fick syn på några "goodybags" och dem ville vi ha. Våran plan var att gå fram och prata och sedan bara helt enkelt fråga "Går det bra om jag tar en sådan här också?" eller ta en och springa för glatta livet;)
Det visade sig vara en bra sak de hadde i båset: Tria
Det är en förening där ST, SKTF och Unionen bildat för att hjälpa ungdommar ut i arbetslivet. De hjälper en tex att granska och skriva CV, öva jobbintervjuer, lönerådgivning, granskar anställningsavtal mm. Medlemsavgiften gick på en hundring om man gick med och den räckte under hela studietiden. Plus att när man var färdig med att studera och gick med i något fack så fick man betala en hundring för fackavgiften det första året.
Vi frågade lite mer och så sen gick vi med på att bli medlemmar. All hjälp/stöd man kan få i arbetslivet är bra när man just börjar jobba. I alla fall så fick vi vår "goodybag" med bra saker i tex en vattenflaska (grön sådan).

Syster dyster ville ha hjälp med en skiss till en tatuering som hon vill ha och jag ställde gärna upp! Är ändå i skapartagen nu men vet ej vad jag vill rita. Hon ville ha en ängel av något slag med fluffiga vingar men kön, klädsel, pose viste hon inte så jag började på att skissa. Fick veta sedan att hon viste det något sånär iaf efter att jag skissat lite. Typiskt! Hon skulle kolla på bilderna ändå för att se om hon ville ändra på något eller om jag var rätt på något. Vi tänker ju trots allt skrämmande lika ibland!

Kan bjuda på skisserna jag gjorde:)


Hoppar HÖGT av glädje!

Var och hämtade ut tentan från näringsläran idag. Fick G på två delar och U på två. Varav den största och tyngsta delen var en av de två U. Blev mycket ledsen då speciellt när jag bara var 2 poäng från godkänt. (den andra delen var jag bara 1 poäng ifrån, surt!)
Hade dock tur att jag gled in på cambro och klickade runt på fliken Näringslära och såg att jag hade oläst några meddelanden. Där stod det att de räknat helt fel på poängen för B delen. Då var jag snabb på att kolla de nya resultaten läraren laddat upp.
YES!!! Blev godkänd på B delen! Det glada utropet jag fick ur mig då lockade in Viktor i datarummet för att kolla vad det var med mig. Förklarade för honom att jag först varit underkänd men nu fått G eftersom läraren räknat fel i poängen på provet. Lovar att det är fler glada själar där ute nu.


Ödets ironi

Köpte laxfileér igår för en billig peng. Jag tänkte att då kan ja ju fråga Ewwo om vad hon hadde i sin goda fisksås utöver mesmören, för den biten minns jag.
När jag kom hem idag där innan ett någon gång så ringde jag till en glad Evelina. Skitbra tänkte jag, hon hade inte lektion så då kunde jag fråga. Tro det eller ej men hon stod och gjorde lafileér och mesmörssås!
Sammanträffandet kunde inte ha varit bättre. Precis som jag skulle fråga om såsen står hon och gör just den. Det tyckte vi var ganska kul.

Innan jag skulle sova igår så fick jag en liten skaparmani. Gick och hämtade ett papper och en penna för att få idén på papper. Jag tyckte bilden blev bra om än att det bara är en kladd än så länge. Funderar på att försöka mig på att göra den i olja när jag har tid. Det var inte tänkt att bilden skulle bli söt men det tyckte Viktor. Det var ändå bara ansiktet sett framifrån han tyckte var söt men ändå (uppe i högra hörnet)

Kvalitén är väl inte den bästa pga jag ritade den i blyerts och har scannat den.


Mat i stora lass

Kom just hem med två FETA kassar med mat från Ica maxi. Var dock lite i jämförelse med de andras handel:)
Köpte mest bara basvaror så man inte behöver köpa sånt på ett tag. På ÖoB blev det att köpa sköljmedel och en tvättpåse för att en sådan ägde jag inte.

Vi kollade även vilka grupper vi skulle vara med när vi ska göra sammarbetet. Malin och jag blev i samma grupp plus en annan trevlig tjej. Känns som en bra grupp. Är ju inte lika kul om man hamnar med folk man inte riktigt klaffar med eller inte pratar med.

Ska ringa upp syrran och höra vad hon ville, var lite upptagen när hon ringde. 

Shopping...

... av mat och husgeråd blir det snart. Malin har en vänn på besök som har bil och är väldigt snäll som ville köra.
Det blir spring på ica maxi, coop, rusta mm.

Efter tenta kväll

Åt tacos hos Malin med Nina, malin och Elin. Mums fillibabba! Vi blev jättemätta men de gjorde ju ingenting :)
Fick leka sminkös och fixa skuggan på Malin och Elin innan vi drog vidare till Emma.

Hos Emma blev det Wii spelande och punchande när vi skulle boxas. Vi drog till Corona där klassen va. Iaf en del av klassen. Jag blev trött och började gå hem där vid kl 12. Viktor fick möta mig på vasaplan för jag ville inte gå själv.

Idag var det tänkt att vi skulle se Avatar men det gick vist inte att boka biljetter så det får bli hemmarsittarmys istället. Det är inte helt fel det heller!

http://existenz.se/out.php?id=20155 jätteroliga killar :P

Sista tentan klar!

Idag så gjorde vi vår sista tenta på A kursen. Kändes som att det gick väldigt bra. Kom dock på mig själv efter att jag gått ut ur salen att jag skrivigt fel! Jag kan och vet vad han ville ha fram men skrev något helt annat. Jag tänkte rätt men skrev fel för att de två fenomenen flätas samman lite. Ajja bajja på mig!

Jag gick in på stan med Emma och Elin men Elin vek av till sig, tog bussen hem från stan. Kände för att ta en promenad bara, det var inte så fruktansvärt kallt idag. Medan vi gick till stan så pratade vi om att åka i backen.
Då fick jag en släng längtan av Nalovardo och vännerna i Gargnäs! Bu hu det var länge sedan.

Olsson på skidor och lillkusin
Sissi, lillkusin och syrran på skidor                         Lite dimmigt ibland men det får man ta! :)


Jag är så cool med min snowboard;)

Ikväll blir det att äta tacos hos Malin och dra vidare till Emma där vid kl 7. Ungefär vid 22.00 skulle väl klassen samlas på NH för att ta ett sista farväl av de som inte ska fortsätta på B kursen. De blir nog kul.

Tentaplugg och klipp med saxen

Åkte till Terese i morse för att plugga hos henne. Dessutom så klippte hon mig, känns härligt att ha lugg igen och frächa toppar :)
Emma kom efter en stund så vi blev tre små själar som okuperade (stavning?) Tereses kök. Jag ska kolla igenom lite ikväll på det jag pluggat men det är ingen idé att försöka lära sig en massa ikväll för det kommer ändå inte att gå. Känner mig väldigt positiv iaf. Det skadar inte att hålla tummarna ändå!
Det blev fika vid kl 2 ungefär. Haha då blev ingenting rätt riktigt:P Terese komenterade att kladdkakan inte var nog kladdig och grädden inte var nog gräddig. Gott var det ändå.

Körde över några bilder från mobilen till datorn. Kollade igenom mina gamla mobilbilder och hittade några bilder när jag var korthårig. Tänkte att jag kunde bjuda på dem:) Då kan NI (ni vet vilka ni är!) inte klaga på att jag inte lägger upp bilder;)

 

Bibliotek och röda rum

Idag så skulle Malin och jag mötas på stadsbiblioteket för att plugga där. Hon fick dock ringa och väck mig för jag bara stängde av alarmet när det ringde.
Vi blev inte långvariga på biblan för att vi kom på att vi var ju tvugna att prata med syon om B kursen så vi drog till skolan. Där hämtade vi även ut vår tentor. Jajjemen jag fixade metabolismen!

Vi gick iväg till skolans bibliotek och satte oss i röda rummet. Skön stämning där inne. Ingen som pratar (folk viskar) och skriker. Sköna sittplatser så man får ro till att plugga. Vi passade även på att kolla om det fanns några böcker ute till utlåns som vi ska ha till nästa kurs.¨
Det fanns faktiskt en som var kvar så vi sprang och lånade den. En bok mindre att bekymra sig över.
Den såg vääldigt ointressant ut så de var bra att man slapp köpa den. Andra boken vi behöver ska vi kolla i inne på röda rummet om vi ska läsa något från den.

Ikväll ska Viktor och jag mysa framför TV:n för att se Du, jag och Dupreé. I morgon blir det att åka till Terese för att få en klippning. Behövs! Har ingen lugg längre och frisyren i sig är inte vacker :) + sista spurten för att plugga innan tentan.

Extra dag

Vi fick en extra inläsningsdag:) vi kunde klämma in allt vi skulle gå igenom i morgon så då är vi "lediga" och har en hel dag att plugga på. Vi är ett gäng som ska åka hem till Emma. Det är lättare att plugga hemma hos någon annan istället för det surriga biblioteket på skolan.
Till lunch så ska vi göra vofflor och äta sylt, grädde och glass till. Alla ska ta en sak till så det blir lite av ett knyt-plugg-sammankomst ;) trevligt trevligt.

Har faktiskt fått ny ork till att verkligen sitta och plugga. Det var verkligen bra med en paus så man fick andas och pusta ut för en stund.

Tandregleringen i morgon också. Får se om mitt bett blivigt bättre, känns som det men man vet ju aldrig vad de tycker.

Omtentamen och produktivitet!

Gjorde omtentamen i metabolismen idag. Känns riktigt riktigt bra med den. Svarade på alla frågor utom en. Den hade jag verkligen inte en aning om, men allt annat kunde eller hade iaf hum om vad det var :)
Efter tentan drog Malin, Emma och jag hem till mig för att plugga på föreläsningarna vi har haft. Satt från kl 12 till klockan 4. Vi flamsade lite när vi just kom till mig och just innan de åkte men vi var väldigt produktiva!

Känns verkligen som att jag fått nytt liv efter detta "lov" och kan börja på ny kula.
Allt känn som att det rullar på bra nu. Får bara se till att det håller i sig så jag inte hamnar i en svacka. Ajja bajja på mig då!


Nytt år.

Ja då var man inne på den andra dagen på det nya året. Känns redan som att det kommer att bli ett späckat och en aningen stressigt år. Har ingen aning om varför. Kan vara det att jag börjar om skolan på onsdag och att jag har en omtenta på lördagen, samtidigt som jag ska hinna åka till killen och ungås med en god vänn på bara två dagar. Deam vad tiden flyger iväg och när man väl ska göra något så räcker den inte till!
Funderar på att åka till Storuman i morgon så jag kan vara där en extra dag men då var det ju problemet med bussarna. Får se om det går att lösa.

Firandet av det nya året skedde iaf i Gargnäs hos några vänner ifrån byn. Fick vara hemma ca en timme innan tolvslaget inträdde. Var nämligen på jobbet innan. Yes vissa stackare jobbar nyårsdagen också men inte mig emot. Förutom all ob tillägg man får så är det helt okej :)

Känner mig förövrigt VÄLDIGT slö. Man ska inte låta sig vara ledig så mycket! Eller man ska iaf inte se till så att man vänder dygnet så fruktansvärt så att man inte orkar eller har tid till att hitta på något. Ska försöka vara så produktiv jag kan nu. Skippade trots allt att följa med mammsen och pappsen till mellandagshandel och reor. Har inte råd att shoppa loss.
Ne jag ska nog börja på att packa väskan/väskorna så jag får med mig alting.

Tjingeling!

RSS 2.0