Färdig inskolning

Då var man "färdiginskolad" på hemtjänsten. Har lite bättre koll på alla hushåll man ska besöka nu än tidigare. Fördelen med att få köra själv är att man kommer ihåg bättre vilka vägar man kan ta. 1:a arbetsdagen jag har börjar i morgon. Får se hur det går med det, finns tack och lov gps att låna, hann ju inte vara förbi alla brukarna.
 
Nu blir det att se färdigt filmen jag somnade ifrån igår. Otroligt trötter efter helgen! Lyckades somna där vid 6 igår och la mig i sängen där vid 23 snåret och somnade om efter sambon ringt.

Vänner i Umeå

Igår så hann jag göra mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Var med en vänn och såg på när hennes kille spelade fotboll. Sedan kom två bekantingar från byn så vi åt lite mat tillsammans. Det blev att åka runt lite i Umeå så när jag kom hem hade jag införskaffat mig en tettypläd och en cykelkorg.
 
På jobbet var det ganska lugnt hela kvällen. Var vist någon strandfest som skulle hålla på till kl 05!
Bekantingarna från byn kom förbi i alla fall och underhöll mig där ute i baren. Gav dem lite guidning i vårt ölsortiment. Vi har ju lite andra saker i våra kylar än andra. Trevligt var det i alla fall!

Dagavill

Jag hade undermedvetet tryckt undan det faktum att det är fredag idag. För vilken anledning vet jag inte heller.
Ikväll är det i alla fall nattklubb på jobbet så det blir ett långpass ikväll. Får tack och lov sova över hos en vänn som bor närmare stan än jag.
 

Besök

Mor och far var och hälsade på mig igår. De kom ganska sent i tisdags så de sov över hos mig. Vi sprang runt lite på ersboda innan det blev att äta på Socialize. Nu har de i alla fall sett var jag håller hus och jobbar.
 
De åkte hem när jag skulle börja jobba. Det var ganska lungt igår men då var det inte allt för bra väder heller. Några gäster som var där hade haft en liten tävling var jag kom från. De gissade inte rätt men viste i alla fall var min lilla by ligger och mer därtill. De var ett riktigt härligt litet gäng.

Man lär sig alltid något nytt

Igår träffade jag en människa och vi var varandras sällskap hela dagen. Efter denna heldag så lärde jag mig att:
1. Jag är sjukt pedagogisk!
2. Tro inte för mycket om stadsbor, de tycker att "landet" (för att använda dennes benämning) är långt bort.
3. Det finns fruktansvärt oengagerade människor som inte vet om det.
 
På sätt och vis var det lite underhållande men till största delen kände jag bara att jag blev trött av denna människa. Av något mystiskt skäl så tog denna person mycket energi från mig. Men alla har vi våra laster och idag blir det nog en bättre dag.

Helg

Nattklubb hela helgen. Igår var det ganska bra nivå på det hela. Fick dock köra ut tre människor som var inne i personalutrymmet. Plus att allt småfolk som kommer dit och "glömt" legitimationen hemma. Den gubben går inte hem hos många nattklubbar. Har du inte med dig det är det bara att gå hem och hämta eller inse att du får snällt vänta till ni fyller år!
På middagsserveringen var det fullt upp på uteserveringen. Var riktigt fint väder. Ganska kul med alla gissningar på var jag kommer från utifrån min dialekt. Igår var det faktiskt några som var närmast, de gissade på Malå.
 
Har äntligen efter många om och men fått informationen jag behöver för att kunna börja på måndag. Blir lite spännande och se hur det fungerar här med allting gämfört med hemma. Mer info om detta får ni senare.

Getingfluga?


Skoträsket

 
Fönsterschoppar lite och hittar två par skor jag vill ha på min skovänn Laredoute. Skrivit det förut men det tåls att sägas igen: De har storlekar jag kan ha på alla deras skor!
 
Måste bara bestämma mig för vilka jag troligen använder mest. Har länge velat ha ett par som de till vänster, de är däremot ganska höga (8 cm). Dock så tror jag att de högra paret är mer användarvänliga. Lite mer vintersko över dem så ja kan springa omkring i dem under hösten och vintern utan att frysa fötterna av mig. De är 7 cm så de är även lite lättare att gå i.

Verkligheten

Då var man tillbaka till verkligheten. Har varit upp en sväng till de nordliga regionerna i vårt avlånga land. Lyckades ju bli sjuk en dag, tur att immunförsvaret fungerar i alla fall. Vi hade varit ute hos sambons farföräldrar på ön där de har stugan. Jättefint! Dock nordliga och mycket friska vindar. Bastade och mådde gott med grillkött i magen och åkte till fastlandet igen. Var nog pga båtfärderna jag blev så dålig i halsen, drog gaska bra. 
 
 
Annars blev det inte gjort mycket Gick på loppis, tiggde mig rabarber av sambons mormor (GIGANTISKA blad var det på några) för att göra en efterlängtad rabarberkräm!

Lasra

Ikväll kommer det folk som ska vistas i lägenheten med mig! De roar sig med bio medan jag ska jobba men i morgon blir det andra bullar. Blir att debutera i laserdome. Efter vad man hört så kommer det nog att bli riktigt kul.
 
Bildkälla: Isabella Sjöbergs blogg
 
Längtar som tusan nu och vill att det ska bli söndag så jag kan se sambon! Det är fruktansvärt tråkigt utan honom och maten/städning har försämrats för min del. Känner inte att det är sådär jätteskoj att laga mat till en person och det är ju bara jag som bor här nu så städningen hamnar ganska långt ned i prioriteringen. Inte bra! Tur att sällskap kommer i helgen så jag får någon energi att städa. Jag är verkligen ingen ensamvarg.
 
 

Här händer det grejer

Fick veta nu i veckan att folk ska komma hit till Umeå i helgen och spela laserdome. Tänkte först att det kommer jag inte hinna med eller orka när vi har nattklubb hela helgen. Dock så blev lördagsklubben inställd så det ska nog gå bra ändå. Idag blir det olika möten hela dagen. En vän väntar på mig så vi kan ta det där fikat vi skulle ta för ett tag sen.

Trötter

Hade klubb på jobbet både fredag ovh lördag. På fredagen var det spårat! Man blir verkligen less på folk efter vad de håller på med. Vi hade ändå 20 års gräns men de höll ju verkligen på som om de var deras första fylla. Speglarna var nedklottrade (även inne på personaltoan!), en toasits var paj och köket hade haft besök. Frågan då är: Vars var vakten? De är ju där för att hålla ordning, ordningen är bla att folk inte får springa in i något personalutrymme!
Lördagen var lugnare, måga var ute men de var ute för att se på bilarna (det var weels i helgen) ute på stan. Var en strid ström med folk men den här gången höll de sig på en bra nivå. Polisen kikade in en sväng och kollade läget, de tyckte också att våra vakter kunde göra ett bättre jobb.
 
Igår var jag ganska trött och var glad att det var relativt lungt på jobbet. Har sovit ut idag, såå skönt! Sov över hos en arbetskamrat för att slippa cykla hem i dåligt väder. Hon var nog tröttare än mig, är fortfarande inte uppe men låt hon sova.

RSS 2.0