Skidor

Var hemma i helgen och åkte lite skidor med en vänn. Fick låna mammas utrustning. Långa skidor och större skor än jag passar i men det gick jättebra ändå! Blev ju som ändå bara klassisk åkning. Fick däremot en renässans på detta och inhandlade ett sett på intersport när jag kom till Umeå igår. Så nu blir det att åka av!
 
En riktigt fiffig grej (om ni inte har kommit på det) är att inte vara så stor. För det första blir skidorna inte så långa, man får in dem i bilen utan problem. För det andra så kan man handla på juniorsidan, bra utrustning för en riktigt bra slant! Fick tag i skor, skidor, bindningar och en tejp (för dem som inte riktigt förstår sig på valla) under 2000 spänn.
 
Var med Halvan och spelade badminton på eftermiddagen. Minns inte hur länge sen det var jag spelade! Kom som mest bara ihåg när vi spelade hemma på gården. Inte lika förutsättningar där, ena sidan - motvind och andra sidan - medvind. Denna match har resulterat i att jag har ont i baken. Sträckte ut den ordenligt efter vi spelat men det hjälpte föga mycket. Känner mig som en tant!

Inredning

Jotex har en liten tävling där man kan vinna ett presentkort. Det går ut på att designa ett rum och det har jag gjort nu. Därför tycker jag att ni kan gå och rösta på mitt bidrag! Ska ju trots allt flytta till en annan lägenhet så småningom, alltså ganska snart.
 
Popuprutan där man röstar kommer inte upp på en gång. Vänta i några sekunder så kommer den fram!
 
 
Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!
 
Ikväll är det till att jobba! Synd att folk ska till att bli sjuka men ska inte klaga på att jag får jobba då.

Mayhem - typ

Var lungt när jag kom på jobbet idag. Fick dock höra att när de öppnat hade det vällt in folk som ville äta, så det hade varit mycket spring. Var ju bara en timme innan jag började och jag var där lite över halv så det måste ha gått fort att folk åt upp.
 
Trode inte att det skulle bli allt för mycket folk eftersom det var melodifestivalen ikväll. Så blev inte fallet! Det var som en tsunami och folk bara rasade in genom dörren. Fick snällt säga till många att de får komma tillbaka en annan dag. Var jättekul att det var många som kom men det blev mycket där ett tag. Kockarna fick lämna tryggheten i köket för att gå ut med mat. Vi sprang runt som galningar för att hinna med allt.
Lite kaos blev det där ett tag men det löste sig ändå.
 
Gick bra då vi delade upp oss så kamraten som är mer hemma i baren fick ta loungen (många beställde drinkar och det är inte min starka sida!) medan jag tog matsalen. Kände att, för att citera en arbetskamrat "Du har ju det där norrländska lugnet så det märks inte att du är stressad!" det var väldigt bra egenskap för dessa kvällar. Kände att det var mycket att göra, men det var ändå hanterbart på något vis. Var väl för att jag inte behövde stanna upp en halvtimme för att göra en drink!
 
Trött i benen och slut i kroppen (tur att jag fick skjuts hem) men en riktigt skön känsla, älskar att jobba på Socialize!

Middag för två

Eftersom jag jobbade på torsdag aka alla hjärtans dag så tog vi en myskväll igår. Sambon stod i köket och var väldigt hemlighetsfull. Speciellt på efterrätten, farmors hemliga recept sa han. Fick i alla fall veta det mesta av maten då jag fick i uppdrag att handla ett vin som skulle passa. Vi lyckades väldigt bra! Fick lite eloge av en vänn som fick komma på efterrätten att vinet passade till den också!
 
Förrät:  Kalix godaLöjromssås med rödlök och dill.
Dryck: Moselland Riesling Kabinett
Varmrätt: Herr´n bästa - Marinerad svensk fläskytterfilé med hemmagjord potatisgratäng med västerbottenspotatis.
Dryck: Estrella Damm Inedit
Efterrätt: Granny´s secret - Philadelphiaglass med varma hallon (aka cheescake)
 
 
Ikväll är det arbete som står på agendan, och lika glad är jag för det men gladast är nog pluskan!

Dåligt


Foto: Simon Paulin / SvD / SCANPIX
 
Alla behöver uppleva något dåligt,
annars vet vi inte vad som är bra.
/ Anette Granström

Så sant!

Jag gillar som den här reklamen. De sätter verkligen huvudet på spiken när de pratar om husets bästa stol!
 
 

Mycket film det här!

Idag såg jag och "Halvan" den bio som vi faktiskt hade planerat för att se. Det blev Beautiful Creatures. Hade väl inte riktigt koll på vad den handlade om innan jag gick in i biosalen. Summeringen jag hört var: Vanlig pojke och häxa möts, kommer de att få varandra eller inte. Ja ungefär den handlingen var det men mycket bättre än det låter för det är så mycket annat inblandat också.
 
 
 
När vi kom in i salongen så var det en människa som satt på våran soffa. Ville till en början inte alls flytta på sig, tyckte att vi kunde sitta på soffan bredvid. Efter förklaringen att vi har betalt för plasen som nu var occuperad och det kan komma någon som bokat den andra soffan kan vi inte sitta där. Då fick vi platsen men inte helt villigt.
 
Ser fam emot morgondagen! Ja det är alla hjärtans dag men den är inte så speciell för mig. Ska få jobba på restaurangen och det firar jag i mitt stilla sinne.

Django

Har varit med min andra själsliga hälft idag. Började med biljard med denne och dennes arbetskamrater. Gick... ja i vågor för att inte ljuga. Kul var det i alla fall för vi hade väl någorlunda lika skills på detta.
Gick på fik och hittade några bekanta där och "halvan" fick dem att se bio. Hjälpe väl till på ett hörn men så blir det när en film är bra!
Vi är ju inte sämre heller så vi såg Django. Andra gången jag ser den nu och fortfarande är den lika fantastisk! Älskar att den är så rå som den är. För det är bara att inse, folk på den tiden (även nu, men vi gör det på annat vis) var inte bättre än så!
 
 

Kreativ

Ja då blir det att försöka sig på att vara kreativ... igen. Gick som bra till en början men sen kom en liten dipp då det inte alls gick så bra. Men nu mina vänner bör det bli andra bullar. Har laddat upp med nya nålar och spolar så det ska bli någon ruljans på det hela. Har några idéer på lager.
 
Fotograf: Anette Granström
 
 

Dean Koontz

Skriver jättebra böcker. Enligt min mening är han bättre än Stephen King. Inhandlade en bok av Koontz i tisdags då vi var på Returbutiken. Som valigt är jag fiffig. Sambon åkte iväg dagen efter inköpet och så klart är det då jag ska börja läsa. Inte det smartaste jag gjort kanske...
Själv i lägenheten och börjar läsa en rysare. Pang på så var storyn igågn. Insåg efter sisådär 10 sidor in i boken att jag ska nog inte läsa mer. Kommer inte kunna sova!

RSS 2.0