Scones

Igår innan jag for på jobbet kände jag att det skulle vara väldans gott med scones till frukost. Så idag när jag kom hem så bakade jag lite. När sambon klev upp så hade han gott fikabröd till godo.
 
Ikväll blir det att baka lite till och sedan gå över och gratta ett födelsedagsbarn! Härligt härligt.

Haloween

Är bjuden på ett haloweenparty åt helgen som kommer. Funderar på vad jag skulle vara. Har lite ideér men måste fundera ut ett fiffigt sätt att utföra dem på. Hjälper samtidigt en annan vänn att komma med förslag. Inte lätt när man själv knappt vet. Men på något vis ska det fixa sig på, dessutom har vi ju en vecka på oss.
 
I morgon så kommer det några som ska kolla in sängen jag kade ut. Förhoppningsvis så blir den såld också. De andra som skulle kommit i helgen fick lite förhinder.
 
Måste även skaffa oss en bilplats med motorvärmarstolpe för det börjar bli kallt nu. Är ju relativt lätt att få en men man vill ju inte behöva stå i kö. En vänn till min syster står i kö fö att få en hos sig, lite förargad är hon över eparaggaren som tar upp en.

Det går undan

Lade ut en annons på min gamla loftsäng igår på blocket. Mobilnummret lade jag inte ut för vissa anledningar så det finns bara en mailadress till mig. När jag kom hem idag så sa sabon att jag inte skulle få den såld när mitt nummer inte fanns med.
 " Folk använder sig inte riktigt av mail när de ska köpa något "
Tji fick han då jag loggade in på mailen, flera intressenter hade hört av sig. Det kommer några och kollar på den i morgon och hoppas jag får iväg den då också.
 
Bildkälla: Blocket.se
 
För övrigt så har jag införskaffat mig en strykbräda. Åkte upp på Ersboda igår med några vänner och strosade runt. Jag fick tag i det jag skulle och de andra också. Vi hade ganska kul vi!

Arbete

Har jobbat lite som vikarie på hemtjänsen i Umeå som ni kanske vet. De börde av sig för inte så länge sen och frågade vilka som kan vara kvar som vikarier. Jag sade att det går inte då jag fått en annan anställning. Allt var frid och fröjd och de ska uppdatera vikarielistan. Fick ändå en förfrågan om att jobba. Man är väl inte den som är den, tog passet. Blir ju trots allt jul snart någon gång då skadar det inte med en slant i kassan!
 
Trevligt igår för vi var ett gäng från restaurangen som hade en liten avskadslunch för en tjej. Hon ska iväg på nya äventyr i Norge ett tag. Hoppas allt går bra för hennes del!

Hinkägare

Idag blev jag ägare av en hink från Kockum. Frågade mormor vad hon ville ha för den och på så viset blev jag ägare av den. Tycker att de är så fina saker de har, skulle nästan vilja ha hela serien. Tyvärr så sätter många överpris på dem. Det dyraste från den äldre serien är hinken med lock som går på 200 :- men de flesta sätter de större tvättfaten på samma prisnivå, även om de är i sämre skick och från den nyare upplagan.
Hinken jag har nu är inte riktigt som på bilden men inte långt ifrån. Lägger upp bilden så ni har en uppfattning om vad jag snackar om.
 
 
Bildkälla: Wikipedia
 
Kokade även en laddning marmelad. Blev av samma recept som jag gjorde av förut när det var dags för marmelad. Denna gången användes syltsocker så den skulle ta ihop sig bättre. Första gången blev den VÄLDIGT rinnig. Nu tror jag att den blev helt perfekt. Är inte så dyrt att köpa men man kan göra den precis som man vill ha marmeladen om man gör den själv. Personligen vill jag inte ha så mycket skal. Därför kokar jag det mesta av skalet (för smaken och pektinets skull) med köttet tills det är dags för sockret, då åker det ut ur grytan.

Papper färdigt

Då var pappersatbetet färdigt för min del. Har nu lyckats skaffa mig en tillsvidaretjänst som personlig assistent.
Känns bra för nu har man ett schema man går på och behöver inte fundera på om man får jobba. Lyfter lite från axlarna kan jag säga.
 
Får se till helgen om jag finner det jag siktat in mig på. Bla ett pannband i skinn och en födelsedagspresent åt syster. Måste även komma på vad sambon ska få. Någon som har en bra idé så kan ni tipsa.

RSS 2.0