The Purge

Såg film med Tobias igår. Blev ingen mindre än "The Purge" Handlar om framtiden och hur regeringen säger att de har funnit en lösning på bla ekonomiska och våldsbrott ungeär. De har egentligen bara sagt att en specifik natt så får du göra vad f*n du vill utan att åka dit på det.
Vet inte riktigt om jag tyckte den var varken bra eller dålig, det är en film. Måste jag se den igen blir jag nog less redan när den börjar men klagar inte om det är någon som verkligen vill se den. Dock så får man sig en liten tankeställare undertiden man ser. Hur skulle det se ut om detta blev ett verkligt senario? Det som gnagde mest var att det är ju hur många som helst som borde vara inlåsta som inte är det.
 
 

Bräntberget

Sagt det förut och säger det igen. Tur att Halvan styr upp! I lördags så drog hon ut mig på löprunda på Gammliaspåret. Vi gick i rask takt till vi kom fram till Bräntberget och sprang upp för denna backe. I alla fall försökte springa. Lutar ganska fint där på slutet innan man är uppe så det blev att gå sista biten. Men bena fick arbeta! Körde två vändor innan jag gav upp, men Halvan for en gång till.
När vi var på väg tillbaka sprang vi hela vägen och båda var lite kaxiga då, varför for vi inte en extra gång i backen? Det går ju hur bra som helst att springa nu. Observera att bena skakade då vi sprang hemmåt men det gick så bra att vi inte riktigt minns hur det var att fara upp för backen.
 
Igår tänkte vi några stycken åka ut till havet men halvvägs dit vände vi om. Vi mötte världens radda med bilar och tillslut insåg vi varför. Solen försvann tvärt bakom världens rök och det låg ända ned till marken. Vi fick en otroligt obehaglig känsla av Silent Hill och vände ganske fort. Trode först det var någon skogsbrand men det luktade ju ingenting och när ungefär halva Umeå mötte oss så ville vi inte fortsätta. Lade oss och stekte på Bölesholmarna istället.
Grillade sedan på Ålidhem med mycket mat och dåliga skämt som var jätteroliga just då!

Gratisbio

I tisdags så var jag på bio med en god vän. Hade lagt vantarna på två fribiljetter till medlemskvällen sf hade. Måste ju utnyttja fördelarna med att vara bioklubbsmedlem. 2 st fribiljetter och bjuden på en påse popcorn, hotsnacks och en dricka blev man t.o.m!
Filmen som visades var "Känn ingen sorg" som inte har premiär förrän nu på fredag. Jag ratar oftast svenska filmer, har en tendens att vara långdragna och tråkiga. Dock så tror jag trenden med detta fenomen har vänt. Denna var riktigt bra! Fick, skratta, gråta och skämmas å karaktärenas vägnar. Kan med gott samvete rekomendera den!
 
 
 
 

Lägenhet

Har som sagt stått och letat lägenhet ett tag nu. När jag loggade in i morse fick jag den glada nyheten att jag nu fått en lägenhet! Trode inte att det var i närheten ens då jag började som nr 5 i kön och igår blivit 4:de intressenten. Men det gick vägen, den är perfekt! Dock en bit ifrån stan men som min mor sa en gång i tiden till min syster: "Då vet du ju att gästerna som kommer är där för att träffa dig och inte bara för att"
 
Senare idag kommer Halvan och "Svansen" förbi för att lotsa vägen till grillen! Måste komma ihåg att ta med mig Monopolet också för som vi har tjatat på Halvan att spela. Tillslut fick vi ett medgivande på 1 spel bara för att vi skulle sluta och det kan man inte ta sig ur. Så vi ska plåga Halvan med det innan TP kommer fram.
 
 

Brännan

Idag är det en fin dag. Efter frukosten gick jag ut för att försöka få till den förgjordade brännan jag fick hemma. Bara på höften!?! Hur det nu gick till.
Skulle ha varit och hämta cykeln så jag kan fixa till den även. Men det tänkte jag ta mig för ikväll. Idag får vara en lugn dag.

Dag med mormor

Idag var mormor en sväng till Umeå med morbror. Hon skulle en sväng till sjukhuset för att kolla "ställningen" i kroppen. Mötte upp dem där och i väntrummet tro du inte att vi möter två damer som varit på kaffe i hembyn. Trevlig pratstund var det iaf och sen drog vi vidare till Ersboda. Återigen så var det mormor skulle handla på extrapris, hon vet när det är dax så att säga.
Middagen blev på Socilalize så nu har hon kollat in mitt jobb också. Tyckte att namnet var lite väl bökigt så det skulle bli bytt. Annars var hon väldigt nöjd med inredningen och den generella stämningen det är där. Lärde dem även att dricka ingefärsläsk. Nog skulle de vilja ha med sig en sån i bilen alltid!
 
 
 
Bildkälla: Socilalize
 

Marmelad

Nu i våras någon gång så var jag på ett litet café här i stan och åt en macka. På denna macka som gjorde den så speciell var rabarbermarmelad. Så fruktansvärt gott!
Så ikväll har jag gjort mig en egen liten laddning. Blev två burkar till att börja med. Anses den lyckad så blir det säkerligen mera! Var ju och rensade mormors rabarberland nu när jag var hemma över midsommar.

RSS 2.0