Medverkar

Är med och tävlar om denna kamera hos Dennis.M har även lånat bilden av honom. Håller tummarna på denna så jag inte behöver springa till mamma och låna hennes kamera hela tiden.


Bal

Var i Storuman denna helgen. Blev inbjuden att komma på efterinsläppet på 3:ornas bal. Hade planerat tidigare att jag skulle dit och hälsa på så det passade riktigt bra. Fick hjälpa till lite med att fixa damen som skulle gå och komma med förslag. Marta var riktigt duktig med håret! Ställde mig och strök längden på klänningen, kändes som ett riktigt åbäke (mycket tyg) men den blev slät till sist. De var 37 par som gick och de var så fina. Var dock två st av dessa 37 som gick själva, blev riktigt imponerad av dem att de vågade det!

Umgicks med några vänner innan vi begav oss till hotellet. Var lagomt med folk som var där och inga skandaler skedde. Hade ortoligt roligt och fick träffa så många jag saknat.


Marmelad med ingefära

Gjorde marmelad i måndags. Hittade ett snabbt, enkelt och till synes gott recept i en allers-tidning. Mycket lyckat resultat kan jag påstå. Blev tyvärr lite rinnig men nu har den stått till sig så den är inte lika lös. Skadar nog inte att tillsätta en gnutta pektin nästa gång så den blir fast. Blev lite extra sting i den då jag hade ingefära i den, luktar också väldigt frächt! Normalt sett så äter jag helst inte skalet av apelsinerna i marmeladen då de är beskare och lite för hård i konsistensen men nu var det inga problem. Det märks när det är köpes och inte.



Tråkigt

Bildern på tygerna jag lade upp syns inte för dem som använder sig av Internet explorer, de syns aldeles utmärkt i Firefox. Vet inte riktigt varför det blivigt så. Det brukar fungera bra.
Får väl ändra det i morgon.

Så här ska det bli

Ritade upp designen på klänningen jag skall ta mig på att göra.
Vet dock inte riktigt vlika färger jag skall ha på den. Kom i alla fall fram till att jag använder tyget jag hade till balklänningen som är ljus mintgrön. Kikade in på Ohlssons tyger för att se vad de har för utbud. Hittade några olika och bestämde mig för att blått och lila skulle passa bäst. De andra var inte riktigt så de föll mig i smaken.
Ska komsultera med dem på butiken när jag är i Skelefteå och med mina vänner jag skall dit med vad de tror.
Ni får även slänga in en komentar om ni har några förslag, det tas tacksamt emot!



Färgerna på dessa ser lite konstiga ut men de är bara för att visa på ett ungefär.
Klicka på dem för större bild.



Dessa står det mellan. De två översta är faktiskt lila blev lite fel i kalibreringen när jag sparade bilden. Originalbilderna finnes här lite längre ned på den sidan.

Nu är jag less.. Vad trevliga

Har fått blodad tand av att sy och egenproducera mina egna kläder märker jag. Egentligen är det mest bara för att jag är utless på många plagg i affären. Är ju inte riktigt som jag vill ha dem och då är det ju lika bra att göra dem själv. Ska ta på mig att göra en klänning nu till sommaren. Dels för att jag knappt har någon i min garderob. Dock är det främst för att jag är trött på alla dessa "tits on sticks" klänningarna i butik! I midjan sitter de som smäcken, men luftigt och dragit blir det över bröstet. Lite upprörande tycker jag att det är.

"Tits on sticks" är en amerikansk förklaring på pinnsmala tjejer som gjort bröstförstoring.



Nu till det goda. Då vi sade upp lägenheten så fick vi en hyresgäst som ville flytta in tidigare så vi fixade det med bostaden och skrev över kontraktet på denne. Det var i mitten av månaden som vi redan betalt hyra för så vi skulle få igen en del av den betalda hyran. Det kom inte några pengar så jag ringde till Bodstaden. De hade lite kaotiskt pga. bankbyte men fick uppge mitt konto nummer och vips så var de där dagen efter. Damen jag talade med var dessutom väldigt trevlig. Tyvärr så kan det hända att bemötadet är av den lite sämre sorten men inte hos dem. Plus i kanten!


Let´s see it mates!

Pratade nyss i telefonen och det slutade mycket bra. Ska på bio nästa vecka för att se "Pirates of the Caribbean: On strangers tides". Gjorde en pakt med en vänn att vi skulle se den på bio när den kom ut, kanske inte på premiärdagen men på bio i alla fall. Nu är det det spikat och klart, bokade biljetter ikväll och de hämtas ut i morgon. Ingen återvändo nu! Längtar tills dagen är kommen.

Lade upp en trailer till den tidigare som ni kommer till om ni klickar på bilden. Den har jag för övrigt hittat på OnlineMoviesHut.


Det går mot sommartider oja!

Att det börjar gå mot sommar och sol märks inte bara på det fantastiska klimatet vi får utom på folket också!
Då pratar jag inte enbart om deras klädsel. Det är dock det mest uppenbara och tydligaste när man möter någon på vägen. Nej jag pratar nämligen om deras dieter. Att man ska kunna klämma in sig i bikinin och de korta shortsen man hade förra året och vara slank och smäcker.
Jag har träffat flera människor nu som går på diverse dieter men de högst toppade är dessa svältdieter i pulverform som Nutrilett och Cambridge.

Det roligaste (eller hjärskärande) i kråksången är att de mäniskor som håller på med det mest frekvent eller öppet om man så säger är de som egentligen inte behöver det. Jag blir lite nedstämd över detta då det lättaste och bästa rent fysiskt bästa för dem skulle vara att öka på grönsaker och skära ned på kalorierna. Främst de tomma! Då får man en sund viktnedgång och inte problem med maten senare. I och med att kroppen ställer in sig på svält under dietperioden kommer den att spara på ALLT när man väl börjar äta igen om man inte äv väldigt noga när man börjar med fast föda igen.

Det bästa är det man fick höra under lågstadieperioden TALLRIKSMODELLEN + MOTION. Alla vet detta men det är vist väldigt svårt att ta till sig av det. Motion behöver inte vara mer än att gå lite fortare än vanligt till och från plats A till plats B. Det bränner dessutom mer än om man skulle ut och springa. En snabb och väldigt förenklad förklaring på vad jag menar:

Powervalk = lite flås och mer förbränning
Joggingrunda = Mycket kondition och lite mindre förbränning.

Inte att förakta att magen drar ihop sig om man tränar den glöm dock inte att träna rygg samtidigt, risk att bli sned annars!


Svärmeri

Amor vincit omnia et nos cedamus amori
Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken.
/Latinskt ordspråk


God morgon miss!

Vaknade idag av att de var någon som ringde på dörren. Alexander är dessutom snabb som blixten... Han antog väl att försäljaren skulle hinna gå om han tog god tid på sig. Var dock helt fel gissat. På andra sidan dörren stod en polis och undrade om vi sett eller hörst något mellan kl 06.00 - 07.00
Undrade ju vad det var frågan om men fick reda av en vänn i husen bredvid att det var frågan om rånmisshandel. Läste lite om det här på VK`s hemsida.

Fler bilder

Känner mig riktigt tråkig emellanåt då jag är så dålig på att lägga upp bilder. Vill dock inte låna någon annans bild. Känns bättre om man tar dem själv. Ska försöka vara lite mer färgglad för mig egen skull också.

Var ju på shoppingrunda med min mormor och hon hittade massor med saker. Fann även en snygg kavaj som var perfekt i längden på henne. Är ju som sagt inte från någon storväxt släkt så sådana saker kan vara svårt att hitta!  Mormor är samisk och de sträcker sig inte onödigt långt över havet. Ärvde den biten av henne  + förmågan att kunna sova överallt, tacksam för det. Lade upp byxorna åt henne igår, de satt riktigt bra. Är ju dock van att få lägga upp de flesta byxorna så det var en enkel match!

I morgon så får jag se hur det blir. Är i alla fall på möte där på förmiddagen sen blir det lite oklart när det bär iväg till Umeå. Men det vet jag mer om i morgon. I värsta fall blir det bussen. Skall även bort med det låga håret i helgen. Terese får göra sin vision verklig. Sa för ungefär ett år sedan hur hon skulle vilja klippa mig och nu har tanken sjunkigt in så jag ska genomföra det. Får komma ihåg att ta före- och efterbilder!

Skede

Tiden går inte, den kommer.
/
Okänd

RSS 2.0