Ratatouille

Har alldrig ätit ratatouille tidigare men nu skall denna rätt bli introducerad för min mage. Lilla Alexander är så snäll och rar så han tog på sig att laga mat till oss. Eftersom han är så duktig i köket tänkte han göra ratatouille med klyftpopatis och pepparbiff. Luktar riktigt gott kan jag lova!

Tidigare idag var jag och fikade med en vänn från Lycksele. Var ett tag sen nu så det var väldigt trevligt. Ska ev se en film lite senare och bara umgås. Blir nog inte en svensk film iaf. Har inte riktigt kommit igång att se filmerna som jag blivit tipsad om ännu.

CV + personligt brev

Ja nu har stunden kommigt då jag skall försöka mig på att skriva ett CV och personligt brev.
Tog mig ju som sagt inte in på det jag sökt, nära skjuter ingen hare!
Ska sätta mig ned och skriva en massa idag och kolla runt så jag förhoppningsvis blir lite klokare.
Samtalade med min mor och hon sa att CV:t är ju lätt men personligt brev, pust och stön! Förstår detta uttalande då man ska visa med ord hur utomordetligt duktig och bra man är men dock inte för "divig" så att säga.
Fick några mallar av min syster då hon redan varit igenom denna procedur.

Ska sätta i mig lite lunch och sen blir det att sätta igång med allt. Blir en full dag idag.

Slö

Har legat nere några dagar men det får ni överleva.
Ska snart ned på stan och fika med några vänner jag inte sett på ett tag. Blir ju som inte att man träffs när det är mycket att göra. Som hon sa: Vi har ju lite att ta igen iaf.

En chans till...

Fick en komentar av en vänn som tipsat om bra svenska filmer. Får väl sätta mig ned och mata igenom några av dem för att se om det stämmer.  Har dock hört tidigare att Fanny och Alexander ska vara bra av andra också.

Du levande
Farväl falkenberg
Maria larssons eviga ögonblick
Smala sussie
Så som i himmelen
Sånger från andra våningen
Tillsammans
Fanny & alexander
Skenbart
nattbuss 807
torsk på tallinn, fyra nyanser av brunt osv..


Neeej!!

Ibland blir man riktigt besviken på Sverige faktiskt. Såg en film med Alexander som är svenskproduserad. Kan väl inte säga att jag sett så många svenska filmer i mina dagar men, det är bara av den enkla anledningen till att svenskar kan inte göra film. De fåtal filmer jag sett på svenska ligger verkligen inte på topp. Gav trots allt denna en ärlig chans då den fått många bra komentarer och skulle inte vara "typiskt" svensk. Men ack nej svenskar kan fortfarande inte göra film!

Kan erkänna att den började helt okej och man hängde med men allt eftersom minuterna gick blev man allt mer förvirrad och hängde inte med på någonting. Tänkte att det är vanligt, bilda frågor för den som tittar och besvara dem i slutet så de verkar helt självklara. Det är smart tänkte jag, men vad i hela fridens dagar filmen tog ju slut! Vad var poängen och varför finns det paralella universum som folket hoppar fram och tillbaka i?!?! Nu ska jag inte ställa fler frågor så jag inte spoilar något för den som mot all förmodan vill de den.
Nej jag har gett upp hoppet på svensk film som inte har något med Astrid Lindgren att göra. Suck!


Speedo

Har fått användning av min nya elvisp. Den ser ganska "räser" ut tycker jag är lite kul. Gjorde i alla fall ungsbakad falukorv och potatismos här om dagen. Yes, mina vänner jag gjorde ett ordentligt potatismos av potatis! Som sagt var så fick jag ju användning av elvispen. Testade någon gång tidigare att göra mos men det gick inte så bra. Gott blev det denna gången i alla fall och korven slank också ned.


Så less

Jag blir så less när tekniken inte vill fungera som den ska. Alexander satt och skrev en uppgift på min dator och mitt i allt så dör skärmen! Datorn är på men man ser inte ett jota på skärmen. Jo om man vilklade den och satt under en lampa så kan man se. Till detta hör att jag har en bärbar dator så ni förstår mitt dilemma!
Vi sprang ned på stan iaf och köpte en VGA kablen och kopplade datorn till TV:n så jag kan ta det viktigaste från datorn tex. allt skolarbete. 
Ska lämna in den på kostnadsförslag på hur mycket det skulle komma att kosta om den blir lagad. Ska bara invänta underrättelse från min far först.

Kära lilla Tim singde och meddelade att han, Tjottas och Olov vill/ska komma förbi på kaffe här sen. Kul att få se en skymt av Olov också eftersom det var ett tag sen nu! Får väl se när de ringer.

Opposition

Gick bra att opponera idag. Fick lite tips på vad jag kunde ändrat och så på rapporten så det var ju bra.
Som vanligt kan det ju bli lite långtråkigt på lektioner, så jag ritade lite grann och fick sålunda en idé som kan fungera. Funderade ju på att göra mig en tattuering med mitt stjärntecken (så som det ser ut på himlen) men vet inte riktigt hur. Känns lite kasst att bara göra några olika stora prickar och spotta upp en massa pengar för det.
Ska rita lite mer ordentligt på den senare och se hur det blir.

Det bestämdes även att det blir en klassfest på söndag för att få som ett litet avslut på kursen. Så får man säga hej då till klasskamraterna som man kanske inte få se nå mer efter detta. Blir nog skojjigt.

Näst sista dagen

Det känns lite tråkigt att detta är näst sista dagen jag går Skapande Bild. Har varit ett riktigt trevligt halvår med en massa nyfunna underbara personer. Alla har tillfört något speciellt med sig själv i gruppen av kreativa människor.
Får väl se hur det fortsätter efter detta, lite oklart men det skall nog gå vägen. Nej nu ska jag inte babbla på här utan nu ska jag gå till skolan och opponera mig!


Footo

Följde med Hanna till en vänn till henne för att ta kort. Satte upp blixtar och bakgrund sen började det. Var ganska kul men blev så jäkla trött på slutet och hungrig. Ville bara hem och göra något åt det!
Ska lägga upp någon bild här sedan när Hanna sprungit över med min hårddisk så jag kan dra över några på datorn.

Segare

Efter en ledig tid tror jag inte att min hjärna som tagit lite av en semester inte hittat tillbaka. Samma sak med orken, den flög iväg. Känner att nu är det tillbaka iaf!

Vaknade jättetidigt i morse och när jag snurrat flera varv så kollade jag på klockan. I min lilla sovkoma så trode jag att klockan ringt men ikket. Den var 06.45 och så tidig brukar jag inte vara. När den väl ringde var jag ganska pigg redan och tog mig relativt lätt upp.

Hängde upp tavlor och bilder inför vernisagen som Skapande Bild (kursen jag går) skall ha i morgon till veckans slut. Alla är välkomna att komma och titta. Vi befinner oss i Lärarhuset i bottenplanen. Bjuder på gofika mellan kl 13.00 - 16.00 alla dagar till på fredag!

Sitickat!

Har inhandlat mig ett garn så att jag kunde börja sticka på halsduken jag tänkte göra. Har kommit en bra bit på den faktiskt. Efter många om och men så börjar den ta sig ganska bra.
Kan delge mig med en bild när jag känner mig för att ta en, hihi.
Ni som förstår stickningsspråket kan jag säga att jag har stickat avig, avig, rät, rät och vart fjärde varv hoppat efter en avig och en rät så det blir ett vridet mönster på den.

Zumba

Blev att gå på ett Zumbapass idag. Kusin höll i passet som var, hon är ju instruktör på Iksu så hon har ju erfarenheten av det iaf. Var riktigt roligt faktist och kändes att det tog på en. Kordinationsförmågan fick man öva sig på men det gick bara bra. Ska nog fara på något pass på iksu när de har det. Ska även dra med mig Alexander dit.

RSS 2.0