Sometimes


It would be nice to look down on people.

Midsommarfirande

Det blev en rolig midsommar detta år igen och solen sken på oss. Den årliga brännbollen skulle nog inte bli den samma om inte några av de yngre herrarna här i byn leker maskerad. Förra året var de en massa smurfar detta året blev det infödingar. De flottade till fotbollsplanen där vi spelade. Eftersom vi bor där vi bor såg och hörde vi dem när de åkte förbi. De hade tänkt invardera oss men de kom fram till att det var för lång sträcka upp till huset där det inte gick att gömma sig. Vissa gick in i rollen mer än andra vilket man fick se när höftskynket åkte upp för mycket eller om det var på väg ned. Ni får räkna ut själva vad som menas med det.

Kvällen blev lika bra som dagen. Nere på Trollforsens gästgiveri hade de en trubadurafton av något slag så det blev att styra kosan dit. Efter blev det efterfest hos en av vildingarna. Somnade väl någon gång vid kl 5 då jag och ett gäng startade en film hos en annan kille. Tur att han inte bode så långt bort eftersom jag jobbade igår så det var bara att traska till jobbet. Hade ont i kinden men kom först inte ihåg att Tom bitit mig vilket var anledningen till det onda i kinden.

Idag ska jag till Storuman och lämna Mormor på bussen för hon ska åka till Ryska karelen.


Denna bilden har jag snott men fick ingen bra då hela gänget var med.

     

   

Klippet

Har varit en underbar dag idag! Vill nu inte att det ska försvinna till i morgon.
Ska snart över och klippa mig. Måste få igen min lugg...
Såg några frisyrer i en katalog hos frisören i tisdags som jag blev sugen på. Men vågar inte klippa det kort nu när det vuxit ut sen sist. Sen hittade jag några som är lika det jag har men inte riktigt. Får väl använda dem som referens.


      



Bulls eye

Hatar verkligen de riktigt små åten (samlingsnamn för mygg/knott på bondska)! Mygg är otrevliga, brämsar och spyflugor är äckliga men de små rackarna som flyger i stim i ögonhöjd är värst. Cyklade hem från jobbet och kisade lite nu och då efter vägen för de små sakerna fanns lite över allt. Det gick jättebra tills jag nästan var hemma. Kom självklart in i ett av dessa stim av små saker man känner att man cyklar in i men inte ser. Var inte tillräckligt snabb på att kisa så jag får en rackare rakt in i ögat. Fick inte ut den förrän jag stannade hos mormor med posten. Fy tysan säger jag bara.



Sometimes it's hard to get around, and then you have to rest


Whatata

Det är sommar på kalendern men inte på vädret. Man blir lite deprimerad faktiskt. Är egentligen ingen idé att beklaga sig över vädret eftersom det inte kommer att bli mirakulöst bättre för det. Men ibland känns det ju bättre att göra det.

Varför kan man inte ha lite bättre fantasi? När man var liten kunde man ju hitta på allt möjligt. När jag rensade några lådor på min byro hittade jag gamla bilder sen skoltiden. Tänk dock att detta var i årkurs 8. Fantasin på de bilderna var ändå bättre än vad jag har nu. Suck!
Sen ser man ganska tydligt vad man var intresserad av att rita. Hade en period då jag nästan bara ritade händer.
Bilderna är tagna med mobilen, därav den dåliga kvaliten.


Text skiven av mig! : Man tror att lyckan är nära men det var bara en falsk förhoppning som bytt skepnad.




Tecknet i bollen är vågen.

Segt

Idag har det inte hänt så mycket. Än så länge iaf. Har städat hallen och smort in några vinterskor och ställt bort dem till i vinter. Rensade några lådor i hallen för att se vad som kan kastas. Hittade en massa vantar som blivit för små man kan slänga. Ska säga till systrarna att de ska se i lådorna om det finns något som de inte vill ha kvar. Skulle jag slänga deras saker kan det nog bli ett jäkla liv.

Igår åkte vi över till Cecilia och såg på film. Markus ville att vi skulle grilla men det var bara jag och Tobias som var sugna på det. Idag är det då så dåligt väder så det blir nog inte till att grilla i kväll heller. Får väl se vad som väntar.

Studenten

Åkte till Storuman efter att jag käkat mat. Tog ungefär en timme innan jag var framme. Åkte dit för att gratta dem till studenten. Hade köpt en ros till "lillebror" innan jag åkte från Sorsele. Ångrar att jag inte köpte det jag tänkt från början men det kan man ta till en annan gång.
Med lite hjälp av mamma knåpade vi ihop ett litet rim på ett kort.

Nu lillebror har du blivigt stor
När du nu ska stå på egna ben,
gäller det att inte vara klen.
Önskar dig all lycka då du tar det stora klivet,
ut i vuxenlivet


Var jättekul och många hade glädjetårar som rann ned för kinderna. Förekom dock en och annan tår för andra orsaker också men de försvann ganska fort. Gamla klasskompisar till mig var också där så man hann med att säga hej till dem med. Många blev lite för överförfriskade så ambulansen var framme, han hade dock ringt till dem själv så det var ju ganska bra ändå.
Åkte hem igen kl 2 så jag var hemma där vid kl 3 och sängen var väldans lockande. Somnade som en stock!

Idag har jag inte varit speciellt produktiv, har städat ur garderoben (igen) lite. Lillsyrran fick några kläder till. Märkte upp alla kläder så mamma vet vilka som är mina när hon tvättat. Sen var det att försöka få allt att rymmas, fick pussla lite men det gick aldeles fint. Fick en kasse med kläder av Linn igen innan jag åkte hem. Hon hade rensat sin garderob igen så jag fick välja och vraka. Tur att hon är lika liten som jag, iaf runt för längre det är hon.


Sommarens första bilbingo!

Igår blev det bilbingo för fulla muggar. Vi var ett litet gäng på 4 pers som åkte iväg. Nina den lurken köpte tre ordinarie lotter men fick fyra. Jag fick sitta och fylla i en av dem för hon hann inte med annars. Den kunde ha fört tur med sig men ikket. Var nära flera gånger men det ville sig inte. Vi fick en höjdarplats mitt framför bingoköpet och utropet.
Tobias fick en bingo men vi i framsätet fattade typ inte det för han sa "Bingo" så tyst. Det var först när Camilla börja skrika tuta! Som vi förstod det. Både när Tobias och jag fick bingo så sade utroparen att det var i den lilla röda bilen här framme som tutat. Vi kammade hem 100 riksdaler var.

Katten är inte nådigt sällskapssjuk nu. Hon ska sitta mitt i knät, helst på tangenbordet. Har föst undan henne några gånger. Men nu har hon sneekat sig i knät. Haha såg lite roligt ut, hon gjorde någon form av masken tror jag.


Verkar som att det inte går att ladda upp några bilder nu så jag får ta det efter jag jobbat.


Fint

Hann ut och kuta med min kusin igår, vädret lättade då jag skulle gå med slasken så vi tog det då. Gick väldigt smidigt. Vi sprang samma sträcka som jag gjort innan. Åkte på jobbet där vid halv 4. Blev dock inte kvar där riktigt till kl 20.00 eftersom det inte riktigt fanns något att göra.
Åkte över med båten till byn en stund och just som vi var på väg tillbaka kom det enregnskur. Hann iaf in innan det värsta regnet kom.

Idag skiner solen och är fint. Längtar mest bara till ikväll då det är bilbino som gäller. Några vänner från Storuman skulle också åka dit så det blir att säga hej till dem.
Tror att mamma kör med någon form av dubbelmoral. Så fort jag börjar prata mat slår hon och syrran dövörat till och säger: "Nu börjar hon igen"
Ändå vill hon att jag ska laga maten idag. Blir lite irriterad när de håller på så, ändå frågar dem en massa. Ska sluta svara dem tror jag, så får de ta reda på det själv nästa gång. Ne ska umgås med kusinen nu.

Purket väder

Så typiskt att regnet ska stå som spön i backen. Tänkte ut och springa med min lilla kusin idag men icket. Tror han blev lite besviken. Vi har pratat om det i vinter dessutom, att vi ska ut ochspringa. Helst en tävling (från hans sida) till korsningen. Den sträckan är på 3 km så i får väl se.

Ska och jobba kväll idag men om vädret ser ut som det gör skippar jag cykeln och tar bilen istället. Måste förbi hos vår distriktsköterska med några papper också så jag får min delegation också. Ska även ta ut pengar inför morgondagen då det är bilbingo som gäller! Är heltaggad på det faktiskt, låter lite tantigt jag vet men det är svinkul av någon anledning haha.

Hemma

Kom hem igårkväll från Umeå. Gick relativt fort att ta ut ur lägenheten. På Ica maxi fjantade mamma och syster runt lite med några saker på barnavdelningen. Slutade med att vi köpte det eftersom det ligger en tanke bakom. Berättar sen vad det är eftersom det ska bli en överaskning.

Åkte över till Nina efter att pappsen och Markus hade haft sitt lilla rally efter våran väg: Bil v.s epa. Ni fattar nog hur det slutade. Hos Nina hände det inte så mycket men vi hade kul iaf. De hade fått tillökning i hagen bland fåren igår natt så vi kikade lite på de små. Lamm är verkligen söta när de är små!
Det var tre pigga krabater och alla diade. Får väl se om ett blir flasklamm eftersom mjölken kanske inte räcker.

Nu om en stund blir det till att åka över till byn på kubbturnering.




Inskolad

Hade inskolning idag som personlig assistent. Var inte så mycket att hålla reda på som när jag var det förra sommaren på ett annat ställe. Riktigt trevligt var det. Dagen började iaf bra, det första jag fick var en kram av brukaren (personen jag hjälper) så det var kul. Sen är det ju altid lite trevligt att man vet vem det är sedan innan. Ska börja jobba på riktigt måndag kväll. Måste bara läsa igeonom några papper för delegationen om att ge medicin och skriva under dem sen är jag fit for fight!

Ska fixa några saker här hemma innan det bär iväg till Umeå en andra gång för att ställa till i lägenheten. Denna gången följer mamma och Camilla med också. Ska sova där inatt för att spara lite tid iaf eftersom det egentligen var i morgon vi skulle dit men det är ju lika bra att åka ikväll.

Some times it´s not easy when you can take a bath in a bucket



Knåpade ihop denna i brist på annat. Nu blir det sängen för att vara pigg till i morgon då det är inskolning.


Kryp

Har fortsatt med min rensning, kom inte så långt med det igår. Har iaf fått undan lite mer och lovat bort några barnkläder jag använde när jag var liten som var i garderoben.
Rodde över åt byn för att inhandla lite tobak (illa illa) och en avokado. Tack vare den lilla båtturen har jag nu fått blåsor i händerna men huden måste ju nötas in någon gång efter vinterns bravader.

Var även ute och sprang vilket jag inte gjort sen förra sommaren, gusse namn va lat man är! Men kondisen sitter i, sprang ändå längre (utan att stanna) än vad jag brukar göra medan jag tränar. Blev lite stolt då, det börjar ju bra i alla fall. Sprang nästan till Jankes jäla och ni som vet hur vägen går vet hur långt det är dit.

Efter maten fick jag krypa in under mormors bro för att hon tappat nyckeln dit under. Innan jag fick hämta den letade hon åt ett munskydd pga dammet som ev kunde yra upp. Under den korta tiden det tog att krypa dit in och ut fick jag ungefär 10 myggbett. Kändes nästan som det iaf. En massa var det då. Hatar mygg men det är bara att stå ut med dem.

Ni måste bara lyssna på detta! Det är jättekul. De läser upp ett vandringsmail om hunden och kattens dagbok på rix fm. Garvar ihjäl mig.


Night

Är inte trött ännu så jag kan inte sova, obviously.
Ska hoppa på några sodukku (stavning) jag hittade i en tidning. Kanske blir tröttare av att titta på en massa siffror.


Dammigt värre

Håller på att rensa lådor och skåp på det jag äger. Eller håller iaf på att ta bort mycket av det som finns där så det finns plats till mer bråte. Fast jag vill inte ha mer bråte eftersom det blir så jobbigt med det. Har alldeles för mycket saker har jag komit fram till. Man använder inte ens hälften men man har det ändå där och skräpar. Måste rycka upp mig och våga slänga bråten!

Har lovat bort några böcker till Bea redan så jag blir av med dem iaf. Har ändå några kvar om det finns någon som känner för att läsa får ni ta dem. Har även några akvarellfärger jag inte använder och något akvarellblock som någon kan få ta över om ni känner för det. Eller letar ni efter något annat kan ni ju hojta till, kanske det ligger i mina lådor och skräpar så ni kan ta det?

Ne nu måste jag fortsätta med det och få katthårsallergi. Måste tvätta av mig sen också.




Fullt sjå

Åkte till Umeå tidigt i morse för att lasta in alla saker i den nya lägenheten som vi ska flytta in i. Tacka ... att den låg på bottenvåningen just när vi skulle bära in allt för trapporna i huset är inte roliga. De snurrar och har sig.
Gick relativt fort att få in allt då vi bara bar in sakerna i de rum som de skulle placeras i. Får åka dit och möblera till sen. Pappa tog några bilder på mobilen som jag ska sno sen för han har en bättre kamera än jag.
Lägenheten var gigantisk kändes det som och väldigt tom. Men nu är det fullt med saker. Vill dock ha dit en byrå eller något för att det enda jag har i mitt rum nu är en säng och en fotöjl.

Kände också att jag vill ha tillbaka mitt korta hår jag hade för två sommrar sedan. Det var så skönt att det var kort under de varmaste sommardagarna. Skulle jag klippa det nu skulle jag nog bara ångra mig då jag lyckats spara ut det igen.


Lägenhetsflytt

Har hjälp pappa att lasta släpvagnen med sängar soffor och annat nyttigt som ska iväg till Umeå.
Åker tidigt i morron för att hinna med att lasta av alla saker. Plus att vi ska hinna städa ut den gamla lägenheten. Tack och lov så är det inte så mycket vi behöver ta med oss från den gamla eftesom den var möblerad. Är mest en massa kläder, några köksarticklar och en tv. Det jobbigaste är ändå att städa allt. Men denna gången har jag med mig pappa så pojkongen städar denna gången!
Tänkte hinna med att säga hej då till Terese också innan hon åker hem över sommaren också så hon skulle komma föbi en sväng.

Talludden och bastubad

Gott med grillat i lördags innan det bar iväg till Talludden. Åkte med en buss dit så mamma slapp köra. Hade riktigt kul under kvällen och träffade en massa folk. Mamma fick hjäpla Viktor in för att hans legg är på villovägar. Tur att hon är snäll och att vakterna litar på henne.
Vägen hem fick jag leka stereo för de andra i bussen som jag inte vet vilka det är tyckte att jag skulle göra det. Men de var bara för att de tyckte att de bara skulle förstöra folks öron om de sjöng. Hoppade av och fortsatte festen på efterfest. Skulle verkligen fortsatt att dricka vatten då. Typiskt också.

Bastade igårkväll hemma hos Nina flina. Blev förföljda av fåren när vi gick ned, det var lite kul för de gick på rad efter oss. Idag blir det att packa släpvagnen full med saker och stuva in dem i nya lägenheten.


Tagga

Har varit pepp till i kväll hur länge som helst! Blir dock inte att grilla på någon veranda då de blåser och är pissigt väder. Såg en strimma ljus i morse men solen är ständigt dold bakom en massa moln. Hoppas bara inte snön som de fick i Malå vandrar sig hitåt! Det blir att käka maten inne i köket istället. Men kul ska det bli.

Igår var vi och spelade boll över tak och "bollspelet" som man spelade när man var liten. Hörnrutorna är absolut bäst. Gick väl sådär men kul var det. Drog upp en massa saker som hände när man var liten och skrattade. Ne nu ska jag nog hoppa in i duchen så syns vi på Talludden ikväll ni som ska dit.

Sista tentan avklarad

Har betat av sista tentan för denna termin. Hoppas nu bara att den gick vägen, som vanligt svarade jag på det mesta. Var två saker som jag inte viste eller var väldigt osäker på som jag inte svarat på. Resten käntes hyfsat okej.

Längtar nu bara hem till Gargnäs och Talludden i helgen. Blir att ha en liten grillstund med syster, Cecilia, Tobias, Erik, Sofia och hennes två vänninor på Cecilias veranda innan det bär iväg till dansen. Mamma har redan köpt förköp så det går smidigt att ta sig in.


Mitt älskade Gargnäs :)


Motivation?!

Behöver lite motivation som inte finns här. Har tenta i morgon och försöker plugga till den. Kan en massa men inte alla termer och småsaker. Bättre blir det inte heller att jag har åkt på en smärre förkylning. Kände av den i måndags och den blommade ut igår. Ont i halsen och i huvudet ökar inte motivationen eller koncentrationen. Men frisk ska ja bli och fixa allt som kommer i min väg! Målinriktningen försämras inte av förkylningen iaf.


Liite bilder

Här kommer bara tre bilder från balen i Storuman. Vill ni kolla på fler kan ni kika in här på vk.
Dessa två par är dem jag först och främst åkte dit för. Signe och Conny (lillebror) är i svart, Lina och Robert är i blått.



Måste dra mig till affären för att köpa halstabletter. Kände mig lite dålig igår och nu har det blivit lite värre. Hoppas det går bort innan helgen!

RSS 2.0