Mycket att göra

Känns som att jag har mycket att göra innan julefriden är kommen. Hade ju förberett mig så bra, hade nästan köpt alla klappar innan december. Då tycke jag ju inte att det ska vara så mycket kvar.
Men det är lite utlandsresa som spökar, några samtal som måste ringas och smått och gott. Hann i alla fall med att fota en vänn till mig i igås som jag ville. Kommer att redigera bilderna och lägga upp dem när jag har tid.

Stick i armen

Nu har jag fått en tid till att sticka mig i armen. Frivilligt denna gången, måste påpekas och jag ska göra det två gånger till. Ska nämligen utomlands nästa år med en riktigt go´ vänn till mig!
Då ansåg jag att det var lika bra att ta och vaccinera sig mot hepatit A och B. Jag kommer säkert att fara och flyga någon fler gång i mitt liv och då är det gjort.

Vitt, vitt, vitt och jag gillar det




Vi lyxar till det lite

Fann ett recept till kantarellsås på jobbet jag tyckte såg gott ut och OBOY va gott det var! Tog dock hälften av svampen som skulle vara men det räckte gott och väl tyckte jag. Stekte kotletter med ben och gjorde potatisklyftor i ugnen för att äta till. Stod i receptet att man skulle ha köttbullar till men kotletterna passade aldeles utmärkt.



Kantarellsås:

200 g kantareller
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 krm nymalen svartpeppar
Ev svartvinbärsgelé

Stek kantarellerna i torr stekpanna och tillsätt smör när svampen släpper vätskan.
När de fått fin färg pudra över lite vetemjöl och slå på grädde och mjölk. Smaka av med svartpeppar och ev svartvinbärsgelé.

Man kan tillsätta en kantarellfond om man vill ha extra smak av svampen.
Glöm inte att småkoka såsen i 5 min för att få bort mjölsmaken.

Varning för känsliga läsare

Oftast så brukar man bli glad när katten kommer dragandes med något och lämnar det på bron. Den här gången var vi inte så inponerade. Hon hade lyckats få tag på en liten dvärgiller. Väldigt söta små saker och den skylldige till detta illdåd såg ut att må alldeles för mycket.




Roadtripp

Blir att ta en sväng med en vänn idag. Oj så kul vi ska ha det på vägen. Ska bara se om mina "GPS-kunskaper" fungerar som jag tror. Blir att lotsa henne hem till mig och sedan lotsa henne till lägenheten senare. Men det ska nog bara gå fint!

Roadtripp

Blir att ta en sväng med en vänn idag. Oj så kul vi ska ha det på vägen. Ska bara se om mina "GPS-kunskaper" fungerar som jag tror. Blir att lotsa henne hem till mig och sedan lotsa henne till lägenheten senare. Men det ska nog bara gå fint!

Hemtjänst

Har just kommit hem från jobbet. Fick hoppa in och vikariera på hemtjänsten några dagar. Gick riktigt bra!
Kom väl ihåg det mesta och "gammfolket" var medgörliga. I morgon blir det att jobba som assistent.
Härligt med inlandet på jobbfronten, man kommer hem och blir satt i arbete på en gång. Det gillar vi!

Julmarknad

Åkte med mamma till Lycksele igår och sov hos lillasyster. Fick omkring på stan lite och jag fyndade ett par röda gardiner. Bredare än tomtegardinerna men kom på hur jag skulle hänga dem för bra resultat. Ska bara ha lite luffarslöjd för mig innan jag kan hänga upp dem ordentligt. Gick sedan runt på julmarknaden de hade på gammplatsen (är även i morgon) och kikade. Mysigt, mysigt!


Ny header

Laddade upp en ny header som i alla fall är lite mera vintrig än den jag hade. Fotade den lilla rensamlingen från vår bro igår.
Tryck F5 för uppdatering om den inte syns.

Den gamla:



och den nya:


Hemma igen

Kom hem från Lycksele igår, kändes skönt. Tar på lite att resa fram, tillaka och fara och flänga.
Gick över till mormor idag för att ge henne kläderna jag fick i uppdrag att finna. Blev riktigt nöjd med dem. Tur att man varit med henne och shoppat några gånger lite nu och då, så man vet på ett ungefär vad hon vill ha.

Frågade även om jag kunde låna bilen lite senare idag. Ska nänligen över och återinskola mig på hemtjänsten för att jag ska hoppa in och jobba några dagar nästa vecka. Skadar dock inte att de vill ha in mig fler dagar då jag har det lite oklart på jobbfronten just nu. Men vi tar det en dag i sänder.

RSS 2.0