Coolsmurfar

Så skönt att komma hem! Åkte igår så jag skulle hinna göra något här hemma innan det bär iväg till Umeå igen. Nu på förmiddagen har jag inte gjort mycket. Har målat lite på min målning till pojken och sen ska jag ta itu med att städa rummet. Hinner bli en massa katthår här medan jag är borta och det märks. Sen att familjen använder mitt rum som förråd för diverse saker underlättar det inte. Var ska allt stå?

Vädret är inte heller det bästa, det vräker ned snö! Det vill vi ju inte ha på valborg. Har aldrig varit så här dåligt väder på någon tidigare valborg, men det är väl bara att göra det bästa av situationen. Ska ut på party med resten av Gargnäsborna ikväll så det blir kul!

Fick bland annat höra att en av herrarna i byn tyckte att syster och jag var så coola. Vi är coolsmurfar som han uttryckte det för att vi är inte mer än 1.30 meter över havet som han så fint uttryckte det. Hon försökte att upplysa honom att så korta är vi inte men det gick inte nå vidare. Han håller sig fast av sin bild av oss och det får han gärna göra för mig. Vem vill inte vara en coolsmurf! Haha

   

No more braces

Tot bort tandställningen i morse. Var ganska aggresivt att ta ut den. Tandläkaren använde någon konstig sak som drog bort hållarna till tråden. Det värsta var ändå när läkaren skulle ta bort metallringarna jag hade lägnst bak, de satt runt hela tänderna. Då blev det verkligen att ta i. Trode att tänderna skulle åka med men de gjorde dem inte tack och lov!
    Eftersom tänderna inte ska gå tillbaka så har jag fått en plastsak som ska hålla fast tänderna, ser ut som ett tandskydd men är genomskinligt. När avtrycken (som sedan skulle användas som mall till den) skulle göras på mina tänder höll jag näsan på att visa vad jag åt till frukost. För det första så var grejen som jag fick i munnen GIGANTISK och sen åkte en massa gegg bak i halsen när läkaren pressade upp den mot gommen. Hade det åkt bara lite längre bak hade jag verkligen visat frukosten. Dock gick det att hålla emot de små känslorna jag fick. 
    Nu när den väl är borta känns det faktiskt lite tomt i munnen men på ett bra sätt. Sen vad slätt det blev på tänderna när jag kände på dem med tungan! Och sen vad fina och extremt raka de är nu (måste bara skryta) än innan. Har tyvärr ingen bild på hur det såg ut innan men man kan väl säga att vänstra hörntanden stack ut i en dålig vinkel och de andra tänderna låg omlott på varandra. Nu lät det värre än vad det var men kan inte förklara det på något annat sätt.

Wolverine

Äntligen så är jag klar med Wolverine. Var ganska drygt sista biten på jackan eftersom den är helt svart, men jag orkade igenom det hela.
Som vanligt finns det MASSOR av skavanker jag inte är nöjd med men inte fick till. Men nu får den vara så här.


 

Gargnäs

Håller på att rita på min bild på wolverine som sagta men säkert börjar bli klar! Men ville bjuda på en bild av lilla Gargnäs under sommaren. Den är tagen i Juni troligtvis av Östen Dahlström.
Tog bilden från hemsidan som finns här.


Helgen och ett nytt moment

Hade super duperkul i Lördags! Massa spel och ett glatt humör på allihopa, kan inte bli så mycket bättre.

Idag så började vi på kost och folkhälsa. Det blev inte så mycket gjort idag, det blev mest att se vad som väntar och ha den första lektionen. Då blev det att lyssna på om ammning och graviditet. Vi ska fortsätta lektionen i morgon för att läraren hann inte riktigt med allt.
Måste bara säga att denna kursen verkar väldigt intressant, inte bara det utom VÄLDIGT nyttig att ha med sig vetskapen om allt med graviditet och anndra saker. Ska bli spännande!

Tentafärdig

Nu har jag skrivigt omtentan och ätit. Känns riktigt bra denna gången. Hoppas nu att det går hela vägen ut också! Villl ingte hålla på och tjata med en elr två poäng som är nära.

Ska hoppa in i duchen och ta med mig det jag ska ha på mig ikväll. Ska möta Terese inne på stan så ska vi hem till henne och baka. MUMS! Sen är det bara och vänta in Emmpa bempa som kommer med spelen. Tror hon hade med sig med vilda gester som är så otroligt kul!


Plugg

Kom hen för ca en halvtimme sedan. Var på skolan och pluggade kemi. Tar en paus nu och ska kolla igenom det lite till sedan. Den här gången ska det fasen gå an. Var två påäng ifrån sist, attans men nu kan jag iaf hur man bygger ihop och namnger de jäkla metan, etan, propan ... osv.

Blir att glöma allt sådant tråkigt en stund sedan för efter tentan blir det att dra till Terese för att baka elaka gubbar (kladdkaksmuffins) inför kvällen då vi ska spela en massa roliga sällskapsspel! Woho.

Nya frillan v.s gamla frillan

Här är bilderna som jag utlovade. Kvaliteten på korten är inte riktigt den samma men det går ändå. Nog för att jag ser ut som ett mo*go på ett av korten kan ni ju förbi se lite. (haha)


Haircut

Terese klippte mig igår och det blev jättebra! Är väldans nöjd, fick håret uppklippt som jag ville utan att allt för mycket av längden försvann. Ska ta kort senare som ni kan få se före och efter bilder så kanske skillnaden syns.

Idag så hade vi förberedelser och teoretisk redovisning. Vi ska nämligen baka och laga mat från olika länder i morgon. Kommer nog att bli kul att smaka på allt. Min grupp fick Sverige så vi ska laga hederlig Svensk mat.

Så mycket att göra!

Och vad ska man skriva? Håller på att skriva klart en sak till skolan som ska in idag. Kruxet är vad man ska ta med och hur man ska få det att låta bra och inte som en massa strunt. Plus att det måste hänga ihop.
Ska hinna med att plugga också. Puh fullt upp!


Färdig!

Då var den tentan avklarad, till vidare. Får se om man fixade den när de har rättat klart dem. Känns som att det kan gått lite hur som helst på denna. Kände även de flesta i min klass. Den var mycket värre än de gamla tentor vi fick att kolla på. Som allt annat så ändrar de allt när det är min tur att göra något, men det är bara att ta det.

Var även och hämtade min nya tv. Den andra jag hade pajjade tre gånger på samma fel så nu fick jag en ny. Den ser bättre ut men man vet aldrig. Detta blev även en finlux. Hade inte så mycket till val då jag fick veta att det var en finlux då jag kom till butiken. Förhoppningsvis så håller den. Får väl säga det annars: Nu har denna pajjat också, vill ha en ny nu för mina erfarenheter säger att detta inte kommer att bli bättre!


Tentamen

Nu var det dags för tenta i Livmaken.
Ingen aning om hur det kan gå men jag satsar på att de kommer att gå bra! Positiva tankar ska det vara:)

Don´t forget

Att rösta på min norrmejerierbild! Vill ha en kamera :)
Rösta här

Happening

Kul kväll igår med killen och några till! Under kvällen konstaterades det lite skojsigt att jag är en perfekt wingman to the boys. Tyckte det var lite roligt.

Var på skolan idag och pluggade med vännerna från klassen. Gick väl bra men vid lunch så spårade vi ut på lite andra saker. Som jag sagt till dem så har min hjärna varit dissconected med resten av min kropp för en tid men det ska bli ändring på.

Nu börjar jag komma någon vart med mitt tecknande. Har väldigt lite tålamod men nu har jag tagit det i en lugnare takt, och ja resultatet blir bättre.


Demouppgift

Det var redovisning idag om diverse saker man kan göra med ägg då det var temat. Läraren spelade in varje redovisning som vi fick se på sen. Vi såg ju dock bara på vår egen. Gud så jag och Malin skrattade åt oss själva. Men de va kul :P

Hektiskt

Har varit en hektisk dag idag. Den började absolut inte bra! Försov mig men tog min till skolan på ca 20 min dvs 10 min försenad men missade inget jätteviktigt. Vi fick göra en måltid som vi sedan skulle servera en lärare. Min arbetspertner och jag fick servera vår kemilärare (som för övrigt är jätte cool! ;) ). Han uppskattade maten vi gjort.
Vi bjöd på matkornssallad och ugnsbakad röding, solbullar och en sås. Till efterrätt blev det en kladdkaksbotten med apelsin och sitrussås. Mums!
Kommer absolut att göra om matkornssalladen för den var otroligt god. Vi fick väldigt bra betyg på den förövrigt. Kändes bra och arbetsinsatsen tyckte vår lärare var klockren.

Annars känner jag mig bara väldigt väldigt slut på i hela kropppen. Längtar till nästa kurs för denna blir man så trött av. Det är jättekul men man blir lite trött när man är i kök så mycket. Nu längtar jag efter gamla hederliga föreläsningar.

Tentaplugg

Har hållit på med tentaplugg enda sedan jag klev upp. Det börjar dra ihop sig nu! På måndag smäller det.
Har gjort klart lite idag som ska underlätta lite i pluggandet så nu tar jag mig en liten paus. Kan ju inte låta hjärnan gå på högvarv hela tiden, då blir man ju tillslut helt geggig i tankarna. Inte bra för koncentrationen.

Började som sagt med en teckning igår. Denna tänker jag lägga ner mer tid på än vad jag brukar. Är så jäkla otålig när det gäller sånt. Vill ha klart det nu!


Styckningsdelar som vi bör kunna har jad suttit och ritat upp plus en massa annat.


Någon som kan se redan nu vem det ska vara?

Då var snart ännu en dag förbi. Vad har man gjort då? Varit på skolan och lagat bearnaisesås och majonnäs med Malin. Måste påpeka att vår majonnäs smakade lite väl mycket vinäger, hugaligen.
Kom hem och gjorde ännu mer skolarbete för tentan nalkas!

Fick tråkigt ett tag så jag började rita men var tvungen att ta en paus på det med då det inte gick så bra som jag ville. Det är ju dock slutresultatet som räknas så vi får väl se hur det blir.

Som en sköldpadda utan skal

Har snart gjort klart det sista på alla dessa frågor vi haft till labbarna! Det går verkligen inte fort men känns som att det måste göras pga de kan vara grundande till tentan.

Annars händer det inte mycket. Har scannat in några bilder jag ritat för ett tag sen som jag kan liva upp dagen med. Vet inte om ni ser vilka det är. Edward sissorhands och Lady Gaga iaf.
 


Har ännu inte hittat tid och ork för att fixa texten så ni får stå ut med det ett tag till. Men som sagt, på firefox fungerar det jättebra.


Sökt

Nu har jag sökt till vidare studier till hösten för detta år.
Blev en liten blandad kompott för jag vet inte vad jag känner för. Sökte runt lite på det som var intressant. Det blev så mycket som:
 Psykosocial arbetsmiljö och hälsofrämjande
Brottsofferkunskap
Skapande bild
Som sagt var, det blev en blandad kompott. Tänkte ta något jag kan ha användning för senare i livet men man måste ju ha en chans att komma in på allt också. Sen måste ju kurserna gå på hösten vilket inte alla gjorde. Jag var även inne på om jag skulle gå De forntida civilisationernas arkeologi för det verkade spännande men det blev inte så. Nu får det vara så här.

Brödbak

Har bakat bröd idag. Eller i eftermiddags blev det. Fick en plötslig lust av att baka så då gjorde jag det plus att jag köpt en perfekt brödform som måste användas.
Det bidde en grov filmjölkslimpa av ett recept jag tog av Leila bakar. Länken hittar ni här! Det är väldigt enkelt att göra och bekvämt då degen inte måste stå att jäsa. Bytte dock ut fikonen och skippade nötterna men gott blev det.
Mamma det kan du göra när du känner dig lite baksugen men inte orkar göra något större bakprojekt.


Dagens slut

Har gått bra på skolan idag, vi gjorde diverse kötträtter av olika köttslag. Det var lamm, älg, gris och nöt de vanligaste köttslagen vi har i Sverige. Kan bara säga att dessa lektioner uppskattas för att vi ska ju smaka av allt så då blir man mätt och belåten så matlåda behövs sannerligen inte. Plus att det är ett lärningstillfälle!

Nu blir det Vampire Diaries med killen sen sängen :)

Umeå

Då var man packad och klar för att åka till Umeå idag. Bussen går från Gargnäs 15.20 och är framme ca 19.05
Tillbaka till verkligheten då. Ush vad jobbigt det känns med allt.

Får väl se om lägenheten är i det skick som den var innan jag åkte. Om inte blir det städning, dock inte för min del då jag inte skitat ned i den.

Upp and running

Nu är datorn fixad! No more virus och jag är glad.
Vi behövde inte formatera om datorn för att Tobias kom på felet, fick fixa och trixa innan det var borta men nu är det väck iaf.

Kan inte riktigt sova, är inte speciellt trött men vet att jag måste. Är så stressigt och rörigt just nu med allt så jag vet inte vart man ska ta vägen. Ska iaf försöka somna.
Ska även se om jag kan fixa denna eländiga text på bloggen i morgon. Sleep tight!

Vad gör man när allt brakar?!?

Nu är humöret inte på topp!
Vet inte vad jag känner eller bör göra, tempen innombords har nått toppen till överhettning.
Hoppas alla andra har en bättre dag än mig.

Ammarnäs

Var uppe i Ammarnäs i helgen med Cissi, Tobias och syster. Hade jäkla trevligt. Vi gick på hotellet för att se när Josh och c.o spelade där under kvällen. Riktigt bra var dem, bad att få ta ett kort på dem så jag kunde lägga ut lite gratisreklam för dem här men kan inte lägga upp bilder nu så den får komma. Dock så blev inte hela bandet med men de två tappra som ställde upp på en bild går fint ändå.

Riktigt mycket med folk var det! Många man aldrig sett förr! Bla några hurtiga tjejer från Över Kalix med massa energi. De tyckte att vi skulle komma upp på marknaden till dem för att parta loss så det bidde nummerutbyte.
Innan det stängde så kom en snubbe fram till mig och Tobias för han undrade om vi var ett par men vi skrattade och sa nej. Då blev han glad och ville dansa bugg men det skedde aldrig eftersom det stängde. Cissi, syster, tobias och jag kom fram till att det varit roligt om Tobias sagt att vi var gifta för att se hur snubben reagerat och för att vi har ett litet internskämt om det.

Hem

Ska åka hem idag men är lite osäker på tiden. De va nu någon gång på morgonen, men de bli nog bra.
Besöket som skulle sova hos oss inatt kom inte hem så jag gissar på att dem sov med Viktor hemma hos Robbin. Det är ju trots allt närmre än att gå hem.

Städat

Nu har jag städat köket så det är fint! Ska ta något att äta snart för jag börjar bli hungrig. Fick nyss ett mms av Tessan, hon är nämligen hemma i södra Sverige. Solen sken och inge snö. Blir avundsjuk på vädret för att det är mulet här men snön klarar jag mig med några dagar till. Ska fara till fjälls med några kompisar och syster så då vill jag ha lite snö.



Städa och packa

Idag blir det den sista touchen på städningen innan man åker hem. Sambon sovde borta men bara för att han gjorde det så kommer han inte undan. Ringde och ban om assistans från hans sida.

Ska även packa ned sådant som jag ska ta med mig hem och lämna där plus sånt som jag behöver ta med.
Lika bra att börja ta hem saker i tid! Har varit väldigt dålig på det tidigare men nu ska de bli ordning och reda på mig tänkte jag.

Har fått en lgh på Ålidhem så det blir att flytta dit i sommar med syster och pojken. Ska bli kul, slipper man vissa saker som jag inte gillade med denna.


RSS 2.0