Ny Header

Fick inspiration av min syster att göra en ny header för att jag fick hjälpa henne med hennes. Den blev så här i alla fall. Jag hade ju ändå tänkt byta till en annan lite mer vintrig men den fick bli så här ändå.



Detta var ju då den gamla:



Är även med i en tävlig för att vinna ett häftigt linne hos Hellomiami som för övrigt har en fin och inspirerande blogg!


Lasagne

Gick med Alexander till Ica Maxi igår för att storhandla lite. Fick med oss en hel del mat hem ändå. Sen tackar jag bussbolagen som fixat att bussarna går ifrån Strömpilen nu! Annars hade vi inte gått dit, var jättekallt igår och så även idag. Kan dock inte delge er med en fin temperatur då vi inte har någon termometer.

Inhandlade de ingridienser som fattades sen gjorde jag go lasagnen. Ska göra mer ostsås nästa gång för det blev nästan lite tyvärr. Man lär sig ju med tiden. Alexander tyckte då den var god iaf för han snörde väl i sig halva plåten själv skulle jag tro (20 x 30 x 10).

The Studio

Idag så lekte Camilla x2 och jag modeller. Camilla hade fått ett erbjudande att ta med sig några vänner till The Studio. Där fixar de sminket och håret (volym, lockat eller plattat) sen fick man stå modell. Var skönt att bli sminkad och så men var inte direkt jättenöjd över bilderna. Var dock väldigt kul!
De tog 60 bilder på en och sen var det bara att välja ut de man ville ha. Jag hamnade på 10 st bilder av dessa 60 och var relativt snabb att välja ut dem. Nu vill jag verkligen ha mig en kamera så jag kan ta mina egna bilder!

Igår var jag uppe till Mariehem för att umgås med Malin och Conny. Magmusklerna fick jobba iaf för vi skrattade gott ganska mycket. Ja i alla fall Malin och jag pga att vi gjorde så att Conny förlorade på kortspel efter en uppbyggd förhoppning om att han skulle klara det.


Silent language

Nu var det dags för temaarbete eller projektarbete om man så vill.
Tänkte att jag skulle göra en stor tavla i akryl på duk. Akrylfärgen för att den torkar fortare så kanske man blir färdig med den någon gång.
Motivet tänkte jag skulle vara en massa folk på t.e.x ett torg eller liknade. Dock så skall det vara mer som siluetter av folk för att jag ska försöka gestalta diverse kroppshållningar/kroppsspråk.
Vi använder oss mycket av kroppen när vi talar och så men man kanske inte tänker på det, tanken med det är att öppna folks ögon för "det tysta språket" vi faktiskt använder oss av.

Storleken på duken vet jag inte riktigt, ska se hur stora de har på chlaes ohlsson. Annars får jag lyssna på läraren och spänna på en bresänning (stavning?) på en egengjord ram och grunda den. Läraren har lite storhetsvansinne på sådana saker, då menar jag inte på något dåligt sätt så ni inte tar det fel.

Pepparkakor och hjortronglögg

Blev inbjuden till brudarna för att baka pepparkakor och dricka glögg igår. En mycket trevlig tillställning!
Hade dock inga kavlar så jag fick springa över till oss och hämta några glasburkar och bakplåtspapper men det gick och vi fick pepparkakor.
Jättemysigt med levande ljus överallt, doften av glögg som fyllde hela lägenheten och ljuden av pepparkaksknaperikrus.

Pga att min lilla kabel just för tillfället sprungit och gömt sig så kan jag inte ladda upp några bilder jag tagit. Tänkte delge mig med dem Hanna tog när hon laddat över dem så ni får lite julemys där hemma också.

Helgen som sådan

Har varit en mycket trevlig helg denna helgen. En vänn från Gargnäs kom ned till Umeå från Skellefteå för att vara med oss. Systers karl kom också ned denna helgen. Blev lite fullt hus så att säga. Men det finns plats för vänner och bekanta! Fredagkväll blev det att se på bio. Tobias följde med Alexander och mig för att se Due date. En rolig och konstig film på sina ställen men det var inte något som drog ned på filmkvaliteten.

Lördag så åkte vi ned till stan och kollade runt lite. Blev inget inhandlat för min del men Alexander inhandlade en skjorta, med lite råd från mig och Hanna. Vi gick ut senare på kvällen på Sosialize. Fick hjälpa till lite i insläppet när jag stod och babblade. En trevlig kväll blev det där med i goda vänners lag plus alla andra fylletrattar. Åt lit met på frasses innan vi åkte hem och somnade så sött på våra kuddar.

I can see the light

Inhandlade en ny mindre hane till min lampa i taket för att den andra inte ville passa. Skulle byta ut dem men förstod inte riktigt hur jag skulle göra så "handy man" fick hjälpa mig lite. Fick dit den och fast den med lite gemensam hjälp så nu har jag fått upp en taklampa i mitt rum.

Ska även få besök av systers karl i helgen. De ska se på bio och undrade om vi skulle med. Uppskattar gesten men inte filmen. Anser att Saw har förfalligt och bara blivigt mer splatter ju fler filmer som producerats. Alexander kände dock att bio det vill jag se så vi har bokat in oss på Due date. Verkar som en rolig film tycker jag.


Ååå nu är det julklappshandel igen

Kära syster skulle ned på stan för att handla lite julklappar idag så hon hörde om jag skulle med. Inte var jag sen att följa med, hade ju trots allt försökt komma på vad jag ska ge folk igår. För ovanlighetens skull är det inte farsgubben som är svår att hitta present åt i år, han har bytt plats med kära Alexander. Varför är killar så svåra för? Hittade iaf lite presenter så några har jag ju gjort bort.

Hittade även en liten sak åt mig själv, en palett från Viva la Diva med en massa olika skuggor. Kul att kunna variera sig lite. Plus att de skimmrar ganska mycket så det är perfekt när man ska vara lite mer glamourus! Hihi.


Harry "rötter"

Började inte skolan förrän kl 13.00 sharp idag. Ganska skönt med sovmorron. Efter sisådär 20 minuter in i lektionen (som bestod av presentationer) så hörde min kära vänn Ewwo av sig. En förfrågan om att se Harry Potter och dödsrelikerna del 1 kl 15.00 stod på tapeten. Visst ville jag de och jag antog att det skulle jag ju hinna så hon snabbokade några biljetter åt oss. Jag hann med samma buss som hon så vi gick dit i gemensam trupp.

Ingen spoiler om filmen kommer att yppas, ni får se den själva. Kan dock säga att hade de inte delat upp filmen i två delar hade de inte kunnat få till det så otroligt bra som nu. Trots att det naturligtvis skalas bort en del saker från boken så var den oslagtbart bra!
Alla som läst böckerna och sett filmerna vet vad denna komentar grundar sig på: Utan karaktären Ron hade nog Harry Potter varit ganska humorlös. Ron och hans familj gör ju halva boken/filmen med sina fina yttringar.


Grattis

Var ju hemma denna helgen som var. Mamma fyllde år så det blev att äta lite tårta. Hann dock inte äta så mycket för att jag fick jobba hela helgen. Dock så gråter jag inga tårar över det.
Hon fick spelet IDIOTKUNSKAP av mig. Tänkte att hon kommer att få väldans kul med det, om inte annat kan det väl vara intressant att bara läsa på korten. Hon testade några frågor på mig och pappa. Det var lite kul, hur ofta har man t.ex. använt en kortlek men hur ingående kollar man på figurerna egentligen?

Hem igen

Fick jobberbjudande denna helgen så då blir det att åka hem ändå. Hade funderingar på det redan innan pga mamma fyller år men nu blev det spikat. Gör ju absolut inget med pengar i kassan.

Alexander fick ett litet begär över sig vilket jag inte protesterade över. Vi gjorde små figurer och doppade dem i choklad. Mums. Sist jag gjorde det så gick jag fortfarande på skolan i Gargnäs. Då va de länge sen.

Lite mer haloween

Var hemma i helgen och var på ännu ett haloweenparty. Denna gången var jag en ängel.
Det var jättekul och alla var så fina eller väldigt roliga! Ett sällskapligt partaj i byns anda, älskar mitt lilla hem.

Har tagit bilderna av Caroline och Sofia för att de är så duktiga på att ta kort på alla!




Mammas tur

I torsdags fick vi besök av familjen i Umeå. Eftersom det var halvdag i fredags så hade mamma tagit ledigt från jobbet så  att hon kunde komma till Umeå på lite shopping. Hon fick dock lite mer än det. När de var på Ersboda fick hon SVT:s kamera uppkörd i nyllet för de skulle prata om julprydnader eftersom de redan kommit ut i handeln. Ca 10.46 min in i detta klipp kan ni se min mamma!

Hängiven Student

Började kl 10.30 idag, var självklart på skolan i tid men inte hittade jag mina klasskamrater. Trots att jag var vid den utsatta salen kan det ju hända att man får byta lokal. Ringde till en av minna vänner och frågade var tusan alla var. Tydligen så hade jag skrivit lite fel i mitt chema dagen innan när vi diskuterade om vilken tid vi skulle börja. Det var i morgon vi skulle börja senare och denna dagen skulle vi vara lediga. Insåg detta snabbt och gick hem och på ica.

Har även hängt upp bilderna jag talade om på skolan. De hänger nu i korridoren så alla kan se dem. Blev riktigt nöjd med slutresultatet trots att jag fick måla om en av dem helt, det var det värt. För en gångs skull kan jag nog hänga upp något på väggen som jag gjort själv.


RSS 2.0