En prick

"Anette är en rolig prick, seriöst en prick!" citerat av käre lille Tim. Han sa det till Tjottas när de var på väg hem till mig. Kunde inte låta bli att skratta. Hade även roligt åt en av Linns vänner från Fränsta. Han ville att jag skulle säga massa saker på "vårat språk", vi försökte förklara att vi inte är från en annan planet.

Det var faktiskt en väldigt rolig kväll igår. Fick tag i en taxi som kördes av en väldigt rolig snubbe. Han sa att han fick höra mycket kul när han fick körningar på helgerna. Det tvivlar jag inte på iaf.
Tim blev dessväre visad till dörren när han inte riktigt han fram till toan innan allting kom upp. Illa! De tog första bästa taxi och åkte hem medan vi andra gick på Max för att käka. Mums med mat!

Översvämning och hokey

Linn kom till oss igår, kul kul. Hon skulle spela hockey här i helgen så hon har inkvarterat sig hos oss. Nära och bra till där hon skulle spela också. Var nyss och såg på när de vann mot Norsjö.

Igår när Linn skulle ta en dusch så blev det översvämning i hela badrummet nästan. Wim och Viktor har också lyckats med det. Måste få avloppet rensat!

Tim, Tjottas, Linn, Malin och hennes pojke, Nina, jag och kanske Terese ska ut och upptäcka Skarinska idag. Kommer nog att bli kul. Om inte annat för att Linn, Tim och Tjottas är med. Var länge sedan sist.

Hilarious

Var hos tandlärkaren idag för att se om ställningen ska väck, och så blev fallet. Fick en tid då jag ska dit för att ta bort den och göra tryck för nattandställningen. Jippi!

Det är så hilma roligt att få diverse skämtmail av mammsen. Vissa är bara så fult roliga! Bland annat denna husteriskt roliga jag fick av henne (orden nedan). Tänkte bara vad är nu detta! Fick skratta lite iaf, sånt smått gör att dagen blir bra.

Har sollat de påståenden som fanns för att det var en pdf fil som inte gick att ladda upp så jag tog dem jag tuckte var roligast:

Litet norrländskt Datorlexikon

BACK UP
Kompisarna som förljer med
till dansen på >>Näset<<

MUS-MATTA
Värmedyna i frugans bil.

RAM-MINNE
Smärtan i pungen när du
första gången försökte cykla
på herrcykel.

ROM-MINNE
Kräkningarna efter första
skolfesten.

VIRTUAL REALITY
Halluncinationer av hembränt.

FILFORMAT
Träbunke

JAVA-PROGRAMMERING
Överenskommelse om fikatiderna på jobbet.

HÅRDDISK
Det som finns kvar sen i fjol
i jaktstugan när älgjakten börjar.

MAIL-SERVER
Lantbrevbärar´n

Sen dag

Kom hem för ungefär en halvtimme sedan. Har börjat bli långa dagar nu. Vi går nästan till kl 17.00 inte kul. Tycker att vi kan börja tidigare på dagen så att vi kan sluta tidigare också. Då får man mera gjort.

Kan inte heller anta att maten ska stå på bordet för pojken har gipsat ben. Klantaschlet! Skojas bara, han har bara fixat till sin dåliga tå så han kan gå som vanligt folk.
Ska käka lite nu och sedan plugga.

På tal om bananer

Så äter Svenskar mest bananer i välden. Fick reda på det under en föreläsning där läraren för övrigt pratade om bär. Oboy vad sugen jag blev på blåbärspaj då! Blev att göra en med hjälp av Robert. Smakade mycket bra:)

Nog talat om det. En glad nyhet är att jag fixade tentan vi hade i statistik! Hur det gick till vet ingen, var väl bra på att ordbajsa. Haha nej jag var bara duktig. Ärligt talat så var det en ordbajsartenta faktiskt. Vi fick ha med oss rubbet, litteraturen och antäckningar för att kolla på för att svara på frågorna baserade på engelska vetenskapliga articklar. Var så himla orolig att jag inte klarat den men det gick! Detta kommer jag att leva på ett tag.

På tal om bananer

Så äter Svenskar mest bananer i välden. Fick reda på det under en föreläsning där läraren för övrigt pratade om bär. Oboy vad sugen jag blev på blåbärspaj då! Blev att göra en med hjälp av Robert. Smakade mycket bra:)

Nog talat om det. En glad nyhet är att jag fixade tentan vi hade i statistik! Hur det gick till vet ingen, var väl bra på att ordbajsa. Haha nej jag var bara duktig. Ärligt talat så var det en ordbajsartenta faktiskt. Vi fick ha med oss rubbet, litteraturen och antäckningar för att kolla på för att svara på frågorna baserade på engelska vetenskapliga articklar. Var så himla orolig att jag inte klarat den men det gick! Detta kommer jag att leva på ett tag.

Ensam i natten

Har tvättat lite och diskat undan en del saker ikväll men just nu sitter jag i soffan och ser på tv.
Vet inte riktigt hur jag kom att tänka på det men av någon anledning så tänkte jag på ett skolarbete vi gjorde i Mp2 (Medieprogrammet andra året). Vi hade en uppgift att vi bara fick filma våra fötter, inget annat men ändå få en handling. Till en början var det lite knepigt men vi fick till det tillslut. Vissa var bra och andra sämre, blev dock väldigt nöjd med det vi fick fram. En av de medverkande laddade upp den på Youtube så den finns tillgänglig. Kvallan blev inte bra riktigt när vi lade upp den så den kan vara lite mörk på sina ställen så man inte riktigt ser vad som händer.

Ska se House nu:) Här har ni filmen iaf.


Baby technique?!?

Var hos Rita idag för att se vad vi hittade för info om spisar. Ska nämligen ha en presentation om det. När vi var färdiga så gick vi ut med hennes hund. Jättefin! Vi svängde förbi mig så hon fick se var jag bodde. Vi upptäckte i år att vi bor ju typ på samma ställe. Lite kul att vi inte har sett varandra över huvud taget när vi ändå handlar på samma butik och så.

Det ser för övrigt ut som ett bombnedslag i lgh igen! Min teknit att städstrejka fungerade inte så bra. Tänkte lite över vad som över huvud taget skulle fungera. Ledsamt nog så var det enda jag kom på "barntekniken" eller belöningstekniken kan man väl säga med ett rättare ord. Sker städning under 10 min så får X-boxen användas under 15 min.

Känns förfärligt jobbigt att måsta hålla på så för att städningen ska fungera. Jag vet att jag är dålig på att städa men jag låter ju inte skiten sätta sig i en vecka. Iaf inte i köket! När jag hade lägenhet själv så var jag nogrann med köket. Kunde ha papper och kläder utspridda i resten av lgh men köket var rent. Nu har jag bara stått ut med det för att se om det går upp ett ljus men icket. Har fått någon komentar om att det ska ske och några förslag på hur vi ska göra sen när det är borta, för att hålla det fint. Det är ju bra men VARFÖR HÄNDER DET INGENTING??
Får väl vänta och se om denna tekniken fungerar bättre.

Ny kurs

Började på en ny kurs idag, Livsmedelsvetenskap. Verkar som en väldigt intressant och tung kurs. Kommer nog att ha med mycket i bagaget från denna.

Ikväll ska jag se vad för bröd jag vill baka när vi ska göra det. Måste skriva en inköpslista om de inte skulle ha hemma någon ingridiens. Sen ska jag öva på några matlagningstermer som vi ska ha dugga på. Är en hel del så jag tänkte börja i tid. Vissa ord kan man sedan tidigare men vissa är nya.

Ska fortsätta nu så ha en fortsatt trevlig kväll!

Helgen och inte anhörig

Var en riktigt bra helg denna helg. En välbehövd liten semester i goda vänners lag.

Fredag: Anlände till Lycksele och sprang omkring på buteikerna vi kände att vi var tvugna att gå på. Bla Åhlens, Dollar och självklart Ica. På Åhlens blev det lite hårklämmor för de ja har är självklart hemma. På Dollar så hittade vi diverse förnödenheter så som dasspapper, smycken och sminkborste, hårspray, tansborstar, GODIS och ansiktsmask vi tänkte ta på under kvällen. Ica blev det en massa mat och chips. Vi köpte även ost och kex som vi skulle äta innan och under tiden vi satt i jacuzzin.
     Kvällen började med mat, förberedelse till osten, vatten i badet och bastun på värmning. Vi skämtade på både vår engen och de andras bakostnad och hadde jättekul. Innan vi hoppade i badet spelade vi UNO och jag har aldrig. Sen bar det ned i badet. Skönt skönt och bättre blev det med bastningen och en kall cider.
     Tog ett tag innan vi somnade bla för att Nina och jag pratade mat och för vissa snarkningar (haha!)

Lördag: Alla vaknade tidigt, kl 8 närmare bestämt. Alla slöade omkring ett tag innan vi åkte in till Lycksele. Där träffade jag mamma, pappa och lillasyster. Mamma skrev så sött att hon hade lite Anette abstinens (stavning?) och ville träffas och självklart har jag ju tid för familjen! Efter att vi varit och fjantat runt i Lycksele åkte vi tillbaka till Gäddträsk för att göra Tacos. Efter en väldigt mättande middag började fixandet av kläder, hår och ansikte. Försökte mig på en rockabilly frilla som för en gångs skull blev bra. Kan ha något att göra med att den här gången fick jag låna Malins "wolymemaster" (stavning åter igen?)
     Fick skjuts av en bekant till Elin och Diana in till Lycksele där vi så snällt fått låna syrrans lägenhet. Busringde lite och spelade ännu mera spel innan vi åkte till hotellet. Det var förvånandsvärt mycket folk där med tanke på att det var VWW denna helg. Inte mig emot. Träffade ett antal bakanta ansikten man inte sett på lång tid. Mycket trevligt! Dock så hände det en liten olycka när en person blivigt överförfriskad och lättat sina behov på en soffa, som självklart blev sutten i efter det. Illa! Fick åka hem när en i sällskapet satt sig rakt i det. En god vänn till mig var väldigt snäll som ville köra oss ända till Gäddträsk kl 12 på natten. Han fick självklart kompensation för det men tror att han hade ganska kul åt oss ändå.

Har fått höra en liten rolig grej på bussen till Umeå idag. Sambon berättade att han fått höra att jag inte kan hälsa på honom när han ska oppereras. Detta för att jag tydligen inte är en nära anhörig. Tyckte det lät så konstigt med tanke på att vi är tillsammans och bor under samma tak. När blir man nära anhörig i så fall?


En egobild på hur jag fixat frillan. Kände mig lite tvungen när jag blev så nöjd :)


Lycksele here we come

Klockan två ungefär avgår vi från Umeå för att åka till Lycksele.
Ska åka till Malin där vid kl 12.00 för att äta mat där innan vi åker. Hon behövde rensa kylskåpet på lite korv så den inte skulle bli dålig. Sen hoppar vi på vid NUS (Sjukhuset) för att vi ska få platser i bussen. Av någon anledning är de bussarna till Lycksele altid smockade.

Kommer att möta min kära syster på busstationen med mina saker som jag bad mamma skicka med henne. Då får jag iaf mitt kårlegg:)

Ny bok och ledighet

Boken jag beställt efter damp ned i lådan igår. Glad är jag för det eftersom vi börjar nästa kurs på måndag då den behövs. Betalade den igår så det är gjort.
Den verkar ganska intressant ändå. Den handlar om varför man ska tillaga vissa saker på ett visst sätt istället för hur man ska göra det som det står i kokböcker. Kan vara bra att veta så man inte råkar förgifta någon när man lagar mat om man tänker att "Äsch det är ju nästan samma sak" när man inte hade hemma det man skulle använt egentligen. So no worries när jag lagar mat efter denna kurs!
VÅR KOK BOK som också är en kursbok fick jag av mammsen och pappsen i julklapp. Sikken tur att de bestämde sig att ge oss den just det här året.

Ska ta och packa väskan inför i morgon då det bär iväg till Lycksele med brudarna! Fredagen kommer att bestå av en massa mys! Ska bada badtunna eller om det var jacuzzi de hade och bastu. Skönt skönt. Sen kommer det att bli en massa härliga tjejfasoner som att ha hårinpackning, ansiktsmask och fixa naglarna samt en massa ost och kex. Något i den stilen iaf. Vilken ordning det blir får vi se.
Lördagen så ska vi inviga hotellet. Åtminstånde vi tre som inte varit där tidigare.

 


Dagen i snabbgenomgång

Var på skolan kl 12 idag för att läsa igenom och se vad vår grupp skulle säga på opponeringen i morgon. Hittade både bra och dåliga saker. Vi ska även ha derovisning av våran undersökning så vi får väl se hur det går. Men det känns som att det kommer att gå fint!

Hann med att träffa en barnomsvänn nere på sta. Hon var bara här över dagen. Frågade om hon ville ut med nu i helgen med tanke på att jag och några vänner ska dit och inviga hotellet. Fredagen kommer dock att bestå av mys hemma hos tjejen vi ska vara hos. Kommer att bli kul!

Införskaffade mig även ett par leggings. Av den tjockare typen i bomull. Ville inte ha den andra sorten som annars bara går sönder och inte värmer.

Tentamen i Microbiologi

Klarade tentan! (Hoppar högt av glädje) Var så himla osäker på vad jag hade för nummer när vi satt på skolan. Det var totalt borta. Tur att jag skrivigt upp det här hemma iaf. Känner mig mycket lättad eftersom jag befarade det värsta.

Nu efter denna glada nyhet ska jag sysselsätta mig med något som inte är lika kul men som måsta göras. Ska nämligen tvätta kläder. När maskinen är i full gång ska jag läsa på till opponeringen vi ska ha på de andras arbete.

Ha en strålande dag även om solen inte är framme!


Bjussar på denna lite komiska bilden där jag ia hoppar högt :P


Söndag och vackert väder

I dag var det verkligen fint väder när jag vaknade. Strålande sol och bara -5 grader ute. Tyckte det var väldigt synd att jag var här i Umeå idag. Det var verkligen ett perfekt väder för att vara ute med skotern eller i backen och åka bräda. Men istället var jag och mina "groopies" duktiga att göra det sista på rapporten som skulle skickas in.

Hade jag suttit vid min dator hade jag bjudit på några egna bilder sen familjen och vänner varit ute i de fina vinterdagarna. Istället bjuder jag på en bild på nalovardo från sorseles hemsida.


Band of brothers

Ser på band of brothers nu. Jag älskar verkligen programmet. Det är så ledsamt och fint på ett sätt. Nog för att det är krig men den är så himla bra!


Fina fisken och tenta

Igår så gjorde jag fisk med potatis och en väldigt god sås som Ewwo bjudit på tidigare. Mums! Det var himla gott. Till och med Viktor som inte tycker om fisk eller messmör (som var i såsen) tyckte det var väldigt gott.



Gjorde även omtentan för metabolismen idag. Hade en del jag var tvungen att göra om. Det gick bra om får säga det själv. Sprang även förbi Ewwo efter tentan för att säga hej till henne och Tim. Åkte till stan efter det. Fick köra Tims lilla golf för han var lite bakis efter gårdagen. Svängde förbi hos oss cóch åkte sedan in till stan för att käka och shoppa kläder till viktor. I patkeringshuset så fick man jobba lite innan man kom upp till nästa våning. Varenda "backe" var jättehala! Fick oss upp till sjätte våningen innan vi fick oss en plats. Hur att bilen är liten! Det var jättetrångt mellan bilarna men det gick fint att komma sig på plats.

Angelina Jolie

Gjorde klart min bild på Angelina igår någon gång mellan tentaplugget och paradise hotell. Ansiktet blev aldeles för ihopdraget (på längden) men annars blev det väl bra. Alla skuggor kom inte med i scanningen så det kan vara därför det ser lite konstigt ut för att jag försökte återskapa dem i photoshop.

Blev även bjuden på mat idag av Sebastian. Han skulle laga mat åt Malin men jag fick följa med och smaka. Det var väldigt gott måste jag säga. Får bjuda igen när jag kommer på något gott att laga och när dem har tid.

Nu ska jag fortsätta läsa artiklar.

 


Tentaplugg och stompfer

Har pluggat till omtentan idag som sker på lördag. Ska plugga lite mer snart. Är så typiskt att jag inte kunde pressa ur mig lite mer så jag slapp göra omtentan. 1 poäng är mycket när det gäller! Attans att jag gick bet på det. Men det är ju bara att ta nya tag. Beställde även efter en bok vi ska ha till nästa kurs. Känns som att den kan vara bra att ha senare plus att kursen är på 15 hp och så länge får man inte låna en bok.

Har även införskaffat mig en stompfer. Har varit i målartagen ett bra tag nu och göra fina skuggor med fingertoppen är lite svårt. Det går ju men inte så bra alla gånger. Är lätt att råka skugga något annat istället med det "feta" fingret.


RSS 2.0