Dandy

Just nyäte och mätt i magen. Lite sliten idag då man klev upp halv 6 för att hinna till jobbet.
Fick erbjudande... nej blev komenderad av käre kusin på ICA att fara och spela innebandy med dem ikväll.
Tänkte först att jag skulle samla änn mer pensionspoäng och köpa mig en bingolott och "joina" mormor i soffan. Kände dock att det skulle vara roligare med innebandy så jag hakar på det.

Jaha

Jobbade sista dagen i Gargnäs idag. I morgon och nåra dagar famåt är jag nu i Sorsele och jobbar. Ja jag dräller omkring som vanligt men för den goda sakens skull. Underlättar lite för chefen och mig själv kan man väl säga.

Fick veta det slutgiltiga intagningsbeskedet igår och jag är fortfarande 1:a reserv på senare del av program.
Med tanke på att det är senare del så har jag inte någon större förhoppning med att jag tar mig in. Hade den inställningen från början när jag såg att jag var reserv. Blir troligtvis till att söka jobb och hålla tummarna för att man får ett.

Ikväll händer det väl inte så mycket med tanke på att jag börjar tidigt i morgon. Ska dock skriva lite på min kreativitetsraport.

Sammanställning av år 2010

Hittade denna lilla grej hos en vänn till mig. Tänkte att jag skulle försöka mig på den också.

ÅRET 2010:
Hur har året 2010 varit för dig? Det har varit alldeles förträffligt bra!
Bättre än förra året? Jag tror att åren är ganska likvärdiga så vet ikket.
Har du träffat några nya vänner? Jodå det är klart och uppskattar dem alla.
Någonting du aldrig kommer glömma från 2010? Fuskar och säger hela sommaren faktiskt! Riktigt riktigt bra och bättre blev det liten bit in på hösten också. 
Har du flyttat under år 2010? Jorda, till en ny lägenhet i Umeå.
Har du hittat en ny låt som du älskar? Nja vet inte sådär på rak arm.
Isåfall vilken? Samma som ovanstående.
Har du druckit alkohol? Jodå det har förekommigt.
Har du rökt? Smakade något bloss och höll på att dö!
Har du kysst en främling? Ja det var en främling då.


KÄRLEK:

Hur har din kärlek varit 2010? Upps and downs har det varigt!
Har du varit kär? Jadå
Har du sagt jag älskar dig till någon? Yes det har jag.
Har någon sagt jag älskar dig till dig? Jajjemensan!
Har du haft sex någon gång under året? Jopp


SORG&HÄMD:
Har någon i din närhet tagit självmord? NEJ och det är bara bra!
Har någon i din släkt avlidit? Nejdå.
Har du slagit någon på riktigt med knytnäven? Nej enda gången jag gör det är på skoj och inte spec hårt.
Har du varit i slagsmål? Nej.

PERSONLIGT:
Har du gjort någonting du ångrar? Är det någon som inte har?
Har du skämt ut dig? Jag tycker det.
Har du ljugit för en vän? Nej, jag kan vara ärliga med dem.
Har du varit ute en hel natt? Nejdå, sängen är alldeles för go!
Har du blivit tagen av polisen? Nej och tänker fortsätta med den stilen :)
har du sovit i samma säng med någon av det motsatta kön? Jadå
Har du sovit i samma säng med någon i samma kön? Inte det.

SKOLAN&FRITIDEN:
Vilken skola går du i? Umeå universitet
Har någon varit elak mot dig i skolan? Nejdå.
Hatar du någon i din skola? Nej.
Har du gjort något framsteg? Ja det tycker jag väl.
Har du haft alla rätt på ett prov? Nej men godkänt är ju det bästa!

VÄNSKAP:

Har du träffat nya vänner? Jadå
Har du förlorat en vän? Nej men kontakten är väl inte den bästa.
Har du fått tillbaka kontakten med en gammal vän? Ja det kan jag nog påstå.
Har du gått bakom ryggen på en vän? Nej!
Har du ljugit för en bästavän? Nej det går ju inte :P
Har du haft en relation med en vän? Nej!

Trött idag

Klev upp kl 08.00 i morse och kände mig ganska pigg ändå. Lite längre in på dagen så blev jag gaska trött men det gick bara bra.

Ikväll så ska vi eventuellt åka över till Nina och se en film på hennes nya tv. Ville att vi skulle se hos henne igår också men hon fick nöja sig med att se hos oss.

All work work!

Jobbade idag med. Fick börja lite senare för att vi skulle bara ta´t lungt idag. Samma sak i morgon. efter julrushen kan de vara skönt att koppla av lite innan man ska fira nyår. Fast då jobbar jag ju också så det blir inte så mycket till att koppla av för min del men det klagar jag inte över. Är glad så länge jag får jobba, underlättar lite i vardagen. Inte bara ekonomiskt utan man får annat än skolan att tänka på!

Drog över Herr Gurka, Sissi och Miss Backman för att se en film. Det blev nämnligen den nya versionen av Rapunsel - Trassel som den heter på svenska. Mammsen, pappsen och systrarna såg den med oss och oj vad vi skrattade! En underbart bra film utan överdrivna eller småfjantiga skämt. Definitivt sevärd, rekomenderar den varmt.


Jul - dans

Åkte upp till farmor och farfar över jul. Kusiner och kusinbarn var med och firade. Var en trevlig liten tillställning och tillslut så kom ju tomten. Fick hålla reda på några klappar åt ett kusinbarn och sedan blev det att leka med de nya leksakerna. Man blir riktigt slut i huvudet när 5 st barn vill spela och leka samtidigt med olika saker och vill att man ska vara med dem. Var kul i alla fall.

Igår var det juldans i Sorsele. Hade inte tänkt fara dit först men gav med mig tillslut. Fick köra de tomtar i byn som var kvar i byn som skulle dit. Fick köra en kompis mammas nyinköpta bil så det var helt nytt. Satte mig till rätta i stolen och så sen var det bara att starta. Tji fick jag! Ingen kopplingspedal fanns det, gatt titta på spaken för att vara säker att det då var en automat. Oj tänkte jag, hur ska detta gå?! Har nämligen alldrig kört en automat tidigare men det gick alldeles fint. Jag hann dock snudda vid växelspaken en gång innan vi tog oss ifrån Gargnäs.

Kära "lillebror" var på dansen och glad blev jag för det men gladast blev nog han! Sken upp totalt och slutade inte le på hela tiden, stod och kramade mig hur länge som helst, skrek sönder mitt öra och sa att han saknat mig. Det gjorde inte ett jota för nog saknar jag honom också! Var ju med varandra nästan varje dag när jag fortfarande gick i Storuman. Båda kunde även hålla med om att det var en person till som saknades för att det skulle vara helt perfekt! "LILLASYSTER"!
Måste dra ihop något snart!

Sällskapet

Fick besök av Herr Gurka till att börja med. Han kom med syster och min födelsedagspresent och en julklapp till oss båda "The Twins". Gillar konceptet han hade på presenterna. Temat var före och efter (i ett förhållande) och det kan man säga att det var. Öpnade paketet och fick syn på ett par självlysande tärningar: Love dice med ord på. Bakom dessa tärningar fanns en Ex boyfriend voodoo dall. Skrattade gott åt det hela.  

Sissi och Nina kom inte långt därefter. Nina tyckte tydligen om de där tärningarna för hon satt och slog dem, skulle ha mig till att göra sakerna som det stod på. Dock var det inte lika kul när jag dummade mig när jag fick något som hade med boobsen att göra. Crasy eyes på mig då! Vi satte igång att spela spel och systers kille kom också. Skulle droppa av några paket. Sen kom två av våra kusiner som också skulle droppa av paket. Summa sumarum så var det en trevlig kväll med mycket folk.

Ska åka och jobba lite senare idag, så skönt med jobb ibland. Fick även förfrågan om att jobba på nyår kväll och självklart gör jag det. Behöver vart enda öre och mig spelar det ingen roll för jag jobbar ju ändå dagen efter och före så jag kan ändå inte göra så mycket.


Har SJ smittat av sig!?!

Åkte hem från Umeå igår med Camilla. Skulle åkt idag men eblev övertalad, plus att det är roligare att åka buss med sällskap. Började med att bussen var försenad med att anlända till Umeå. Innan alla klivigt på var den 30 min försenad med att starta från busstationen. Var väl inte hela världen, klart de kan bli försenade i dessa vinterlag på vägarna. Aja att vi kommer lite senare till Lycksele är väl ingen fara, bussarna har ju väntat in varandra förut när man vet att det finns bussbytare med.
Tydligen fungerade inte detta! Hade bussen vi 8 pers skulle byta till väntat i 10 min hade vi kommigt på den. Blev fruktansvärt irriterad då jag vet att de kan vänta en kvart på en annan buss. De gjorde en buss åt mig och då var ja den enda som skulle byta buss, nu var vi ändå 8 st.

Blev att kliva på den buss vi kommigt med til Lycksele för att åka till Storuman. Tydligen så gick det inte att beställa en taxi åt oss från L-sele för vem skulle nu betala den? Hallå det får ni lösa, vi har ju redan löst biljett dit vi skulle med en lovan att vi skulle komma oss dit också. Ne vi fick ta en taxi från Storuman istället. Vägen över S-uman räknade vi ut att den är 5 mil längre än direktvägen.

När jag väl kom hem så blev jag på bättre humör i alla fall. For hem till en vän som just flyttat in i en egen lägenhet. Pratade och skrattade sen började vi spela "Helt hysteriskt" och sanna mina ord det var det, hysteriskt roligt!


Julbord

Ikväll så blir det julbord hemma hos mig med vännerna. Blir ett litet knytkalas, kommer nog att bli väldigt trevligt. Måste bara höra med Camilla om hon kan ta med sig två tallrikar för här finns bara en uppsättning om 4 st.

Fick i övrigt besök av bäste Tim och Tjottas. Mycket trevligt när de kommer och häsar på man blir alltid så glad då. Är lite svårt att inte skratta när de är i närheten de är för roliga. De följde med Camilla x2 och mig ned på stan innan de fick sitt efterlängtade kaffe. Köpte den sista julklappen idag, hoppas att den blir bra bara.

Blev lite glad också när jag loggade in här och såg att jag fått en julhälsning av en snäll människa här i världen.
Tack så mycket och en riktigt god jul till dig med.

Fika hos Emma

Ska till Emma ikväll och fika lite. Hon fyller dessutom åt i morron så hon kör fikat idag istället. ska ta med mig Camilla och Alexander. Ska även prata lite om julbordet vi tänker ha i morgon dag. Får bli födelsedagsmaten för Emma då.

Måste kolla upp bussarna ordentligt till när jag ska hem. Ska ev fara hem lite tidigare än vad jag tänkte för att få lite sällskap på bussen av Camilla. Inte syster, hon åker hem i morgon på morgonen.

Den var bra... Chocolate chip

Fick hem boken från Bokus idag, Började läsa den och än så länge är den bra. Måste bara komma in lite mer i handlingen, är ju bara uppe på ytan så att säga.

Gjorde även Chocolate chip cookies av ett recept jag fick av "grannen". De är oemotståndligt goda må jag säga!
Skulle laddat upp en bild om inte kabeln till mobilen fortfarande var ute på hajking.
Alexander har iaf suttit och mumsat på dem ett tag nu.

Man får vänta

Såg att de ska göra en till film av Pirates of the Caribbean. Den verkar lite spännande faktiskt, iaf så hoppas jag då på det! Bara den inte spårar ut för mycket som uppföljare brukar kunna göra. Än så länge har de faktiskt hållit sig inom ramarna tack och lov.


Härliga tider

Chefen ringde och hörde om jag kunde jobba lite fler dagar och vist kan jag det!
Kunde tyvärr inte ta på mig mer än två dagar för att vårt chema blivigt ändrat. Måste åka till Umeå lite tidigare än vad jag tänkt mig. Men det får gå ändå.

Ska fortsätta knåpa på recensionen nu och se vad jag kommer fram till. Sen blir det att börja på kreativitetsrapporten, vet ungefär vad jag ska skriva. Det svåra är att få en bra början på det hela.

Förvånad?!?

Som sagt var så drog jag med mig Alexander för att se på konstutställning. Det var helt okej faktiskt, flera olika utställningar hade de framme. Vi kollade på en utställning som västerbottens konstförening hade gjort, "Med konsten som motiv" hette den. Var tavlor från idag till för 75 år sedan.
Vi kom till en tavla som båda gillade och döm om min förvåning när Alexander sa:

- Det är ungefär som Dahli, med den surialistiska stilen.


Det var jag inte riktigt berädd på.

Kommer även få hem en bok i brevlådan snart! Vann den på bokus. Man skulle motivera varför man skulle vinna den och jag hade vist en fin liten motivering. Det gillar vi!


Västerbottens Museum

Ska gå iväg på museet här i Umeå för att kolla in en utställning. Ska skriva en liten recension (stavning?) på den. Ska dra med min lilla Alexander också så han får se kultur, hihi
Får väl se på plats vilken utställning som faller i smaken!

Ordning och reda

På skolan så fick vi en uppgift som vi ska skriva och lämna in efter jul. Har varit lite strul med uppgiften eftersom ingen har riktigt förstått vad vi ska göra egentligen. Idag hade vi dock en grundlig genomgång på rapporten. Var bra eftersom man fick stor klarhet i den men hade verkligen inte skadat att ha genomgången tidigare.

Hann även måla klart min tavla som jag har arbetat med som är mitt projektarbete. Ska kritisera mig själv lite i morgon och se om jag behöver ändra på något innan den är helt färdig. Har därför inte skrivigt dit mitt namn ännu.

Inte ens barn är så tröga...

Med all rätt har jag att komma med denna komentaren för att det stämmer. Hur många av er tänker tillbaka på barndommen och tänker:
- Jag var ju smart när jag var liten!

Ja det var du nog, bättre än den som tyckte det skulle vara jättekul att stoppa tuggumi i vårt nyckelhål! Vilken skojare, denne tar sig nog långt i komikervärlden...
Vilken frisk människa gör sådant? Ja inte är det då barn för de har bättre saker för sig som att leka i en snöhög.

Lussekatt

Var till Tess med Camilla och  fikade lite. Tog med oss pepparkakor och glögg. Tess hade bakat mycket goda lussekatter kan jag säga. Så ska det vara!

På Ica när jag lämnade över en sak som min mor skulle ha så blev jag lite full i skratt. Pratade ju lite med personerna jag lämnade saken till och då ser jag en viss person gå ut ur Ica. Damen jag pratade om när jag varit på Clas Ohlsson som sa snorunge till mig kom ut ur butiken. Hon kände igen mig så klart men uppenbarligen så skämdes hon. Ögonen vidgades och handen åkte upp till ögonen och hon mumlande:
- Oh herre gud!


Kaffe

Sitter och dricker kaffe med Camilla x2 och har det mysigt.
Ska inte göra så mycket idag mer än att bara mysa med folk. Ska eventuellt ner till Tessan och fika lite med henne. Ska dra med mig Alexander då om han är färdig på skolan.

1:a Antagningen

Nu är det spänt! Vill verkligen ta mig in på dietistprogrammet!
Fick första antagningsbeskedet idag och gissa vad? Är 1:a reserv på senare del av det! Why det är så nära men ändå så långt borta!

Seminarium

Gjorde bort seminariumet på boken - Från mordernism till samtidskonst idag. Som vanligt när det är en helklass kommer en del personer bort och inte pratar alls medan anda pratar mycket. Tycker dock att det var bättre fördelning i denna klass än vad det brukar vara. Blev väl egentligen en diskussion om feminism och jämlikhet i samhället pga att boken hade en feministisk ton. Är lite jobbigt med sådana diskussioner för att alla håller ju med varandra, ändå blir det ett långt samtalsämne.

Tim och Tjottas hörde av sig efter lektionen och ville få tag i lite kaffe så de hämtade upp mig sen körde vi hem till mig. Alltid lika kul med besök och den duon är oslagbar!

Nu är det bra

Upptäckte för mig själv att tonen i förra inlägget kanske lät lite hårt men det var inte riktigt det som var tänkt. Blir bara lite frustrerad. Gjorde en extrakoll på stadsbiblioteket om de hade boken inne för en vänn i klassen hade kollat och inte fanns den. Av någon anledning fungerade min lilla sökning och vips fick jag upp en massa böcker de hade inne på diverse bibliotek i Umeå. Ringde till en tjej i klassen och vi åkte ned på stan för att låna. Jag fick dock springa iväg på Ålidhem och låna den men inte mig emot. Biblioteket ligger ca 5 min gång från mig!

Inhandlade även en liten julklapp till Alexanders föräldrar som jag ska ska slå in sen. Vet dock fortfarande inte vad jag ska ge pojken och det är snart jul! Vad gör man? Vill ju inte panikköpa något som inte blir bra. Pust och stön! Kommer nog på något när allt är slutsålt i alla butiker.  

Böcker

Varför är det så svårt att ställa tillbaka böcker för en del? Vi ska ha läst en bok till i morgon, har läst lite i den. Det finnx vissa exemplar som är till utlåns och en bok är alltid på biblioteket. Den som inte är till utlåns får man sitta och läsa i på biblioteket. Nu är det så att någon har läst den och inte hittat rätt plats att ställa tillbaka den på! Irriterande så in i norden, hittar man inte tillbaka till stället där den stod finns det faktiskt en hylla man ska ställa boken på så tar personalen den dit. Tydligen så har detta inte fungerat. Vi är många som vill läsa den men av detta skäl så kan vi inte.

Skärpning med ordningen i biblioteket studenter. Det är fint utskylltat så man ser hur det ska gå till, annars frågar man.


Jobba, jobba, jobba

Nu är det klart vilka dagar jag ska få jobba över jul. Känns skönt att få jobba några dagar så man tjänar sig en slant, klirrar bra. Dessutom så ska jag få jobba i byn så jag måste inte köra de 5 milen till Sorsele. Yey!
Än så länge är det 6 dagar det handlar om men inte gör det mig något. Sa att jag tar på mig de flesta dagarna jag får jobba så länge det är okej.


Kommer någon vart

Har nu börjat måla på duken till projektarbetet som vi ska hänga ut. Ser kanske inte så mycket ut för världen just nu men det kommer. Var på skolan till kl halv sju och målade. Där på slutet blev det väl mest bara små försök till kreativitet men inget kom så jag gick hem istället. Nya tag i morgon!
Här får ni se vad jag håller på med.


Alla dagar kan inte vara bra

Åkte in på stan med syster, hennes kille och Alexander. Skulle gå på Chlas Olsson för att kika lite. Vi hade en liten förfrågan om en produkt de har så vi gick till kundinformationen. Fick vänta på en annan kund innan jag kunde bli servad. Det kom en annan dam och trängde sig före mig och jag kommenterade detta snällt:
- Ursäkta jag stod före dig i kön.
- Ne du jag var faktiskt först! fick jag som svar och hon vände sig mot biträdet och började prata.
Hon fick tag i det hon nu skulle få tag i öppnade förp, tittade på mig och sa:
- Jag ska bara titta... SNORUNGE!
Lite chokad blev jag av denna komentar men kunde inte förmå mig till något annat än att le. Flinade bara åt henne, det var nog lika bra ändå annars hade hon väl hoppat på mig.
När det nu blev min tur var biträdet lite förnärmad. Han tyckde dock att jag tagit det ganska bra ändå. Innan jag gick så skämtade han till det och sa:
- Akta dig nu för... ja du vet vem.

Tyckte det hela var ganska roligt för hur ofta händer det att en helt främmande människa avreagerar sig så?
Haha ja som sagt var kan ju inte alla dagar vara bra.

Var tog han vägen!?!

Haha jag lyckades med det bästa idag! Gick med Alexander till Ålidhem Centrum för han skulle hämta ut några biljetter till Battle of bottnia som är idag. Han gick in på spelbutiken medan jag sa:
- Jag går på konsum och kollar om de hade någon kalender.
Hann mest bara in på konsum innan jag gick ut igen. Gick till spelbutiken och ingen Alexander. Tänkte att han nog gick till Konsum för att hitta åt mig. Ställde mig vid utgången men han kom alldrig. Kollade efter honom på postombudet, fortfarande ingen skymt av pojken. Stälde mig mitt i centrum för att han skulle se mig ifall han gått in på Ica för att söka efter mig. Orkade inte vänta så jag började gå hem. Till detta hör att jag lämnat mobilen hemma så jag kunde inte ringa eller svara.

Kom hem och ringde till honom. Då hade han tydligen gått hem för det var några uppgifter han behövde för att få tag i biljetten. Han hade inte heller hört mig när jag meddelade honom om var jag gick. Tyckte att det hela var väldigt roligt när jag var på väg hem så jag skrattade för mig själv nästan hela vägen. Hur ofta tappar man bort folk på en liten yta? :)

Lördag hela dagen

Klev upp en lagom tid denna dagen. Vaknade sisådär 09.02 ganska pigg så jag tänkte att nu går jag upp. En bra idé för då har man ju hela dagen till förfogande även om man kanske inte gör något vettigt. Ska städa lite i köket idag tänkte jag, kunde dock inte börja tidigare för de andra låg och sov.

Lite senare tänkte jag dra mig över till Camilla för att droppa av Harry Potter till henne. Tänkte ha ett maraton så hon är uppdaterad tills hon ser den senaste.

Modegrabben

Hittade till en läcker blogg via en annons på blogg.se som tipsade om diverse julkalendrar.
Kikade in på en av dessa bloggar och föll för Modegrabben. Slängde iväg en komentar på hans julkalender och det visade sig vara ganska bra. Vann ett par läckra örhängen från Accessoarshopen.se.


Ersboda

Tog en sväng upp till Ersboda handelsområde idag med Alexander. Ringde till honom när jag hoppade på bussen så att han skulle gå till kuren. Den duktiga ungen lyckas missa den förjordade bussen, hann dock på den på Vasaplan. 
Väl uppe på Ersboda fixade jag en duk i större format så att jag kan börja måla till vårt projektarbete. Sprang in en sväng på Rusta och hittade lite småsaker som man behöver. Fann mig även en mysig flecejacka, perfekt till vintern!


Grattis Hannich!!!

En riktigt go en tjej fyller hela 20 år idag! Många grattis! Var på tårtkalas hos henne där vid kl 12 idag. Vilket tårtkalas också! Två tårtor, bullar och en chokladkaka bjöds det på. Till detta mumsiga fick vi kaffe, saft, julmust och glögg som hon inhandlat på systemet. Var god men lite för mycket krut i för att det ska vara glögg.
Nu blir det att åka in på stan för att käka lite med henne och ortsätta firandet!


Ortodonti

Har en tid hos tandregleringen idag. Blir väl en vanlig koll på hur tänderna sitter och så. Sen ska de väl bestämma om jag måste använda natttandställningen mer eller om jag bara ska ha den lite nu och då. Det tragiska i kråksången är att jag nu är 20 år fyllda och måste betala för besöket. Lite tråkigt nu vid jul men nu har jag ju i alla fall snygg en käft gämfört med tidigare.




Mun: Min


RSS 2.0