Osocial

Har inte orkat skriva något här eftersom jag varit på vift.
Kommer att lägga upp bilder senare :)

Balen

Sitter här hos Signe och pratar en massa. Länge sedan vi träffades och det är jättekul att se henne igen. Saknar ju folket när man sitter i Umeå på kvällarna. Kom hir igår vid kl 23.00. Tog oss inte från Lycksele tidigare än så.
Hjälpte en vänn att köra ned en bil igår som han inhandlat och det blev några pitstop efter vägen men kul var det ändå.

Ska fixa Singe inför den stora galakvällen så hon är på topp och jättefin när hon ska gå. Blir att grilla med pojkarna grus innan det bär iväg på efterinsläppet. Är heltaggad idag!

Tand

Var hos tandläkaren efter att vi haft vår lektion och de sa som kort och gott att det se alldeles utmärkt ut.
Ska fortsätta städa snart och tjata på att Viktor ska komma hit och hjälpa mig. Vid fyra ska jag möta upp Terese på stan och gå runt med henne där en stund.

Fick efbjudandet att köra ned en bil i morgon till Lycksele åt en vänn. Blir i så fall att åka härifrån ungefär kl fem. Får se om det blir att åka till Storuman redan då eller om kaffepausen i Lycksele resulterar i övernattning. Blir nog bra med det ändå.

Som en fisk

Tereses roliga teori: "Som när en fisk simmar hem och leker, så blir det i sommar för dig" (Det är inte ett ordagrant citat)
Tyckte det var himla roligt så vi körde på den ett tag.
Sa till Emma att vi två, vi ska leka i sommar!


Kaksig

Gjorde den här bilden för ett tag sen men den blev inte klar förrän idag. Orkade inte göra allt på en gång, lata jag.
Den är gjord helt i bläck, inget blyertsstreck alls. Blev nöjd med tanke på att det inte går att sudda. Ser lite kaksig ut tycker jag.


Sol

Ännu en dag med sol, det gillar vi. På Tv-n sa de att det skulle regnat i torsdags men det gjorde det inte och lika glada är vi för det. Terese, Emma och jag tänkte fara ut till Holmsund igår för att ligga på stranden och gassa oss under pluggande. Dock så var det inte helt perfekt väder så vi solade på Tereses gräsmatta istället. Vi gick ned på strömpilsplatsen och kikade lite och hittade en perfekt plats att sola på.

Idag har jag bara latat mig och legat ute medan jag läst lite articklar som hör till kursliteraturen och lite färg verkar jag ha fått. Funderar på att gå på Ica och slänga några kartonger mm och unna mig lite glass.

Fick ett mms av mamma i morse och hej bara vad mycket vatten de har hemma. It´s 1995 all over again.
Fick även veta att de från Disp skulle skicka om sprayen jag vunnit efter en massa tjafs. Då blev jag lite glad eftersom de på DHL sa att jag hämtat ut den men de hade jag sannerligen inte.



Emma kunde inte stå emot frestelsen att gå på vattenfallet.


Träden som ni ser i bakgrunden står vid den egentliga strandkanten så ni kan ju bara tänka er hur mycket sjön har flött (svällt).




Dolphin

Det bidde ingen bild på en kändis. Fick lust att rita något annat. För ovanlighetens skull så färglade jag den också, förstår varför jag inte brukar göra det i vanliga fall. Det ser illa ut på vissa ställen. Sen kunde jag inte scanna in bilden för att den är gjord på ett A3 papper så jag tog kort på den istället och försökte få tillbaka färgerna men med olika resultat. Allt ser ju ändå bättre ut i verkligheten så detta får duga.


År 1252

Är året då Birjer jarl grundade Stockholm. Ja i alla fall så långt bak man kan följa hans grundande av Sverige. Sitter och ser på Sveriges nya historia på 4:an. Det är faktiskt riktigt intressant, historia är kul.
Jarl är dock inte hans efternamn. En jarl var en stark snubbe som kunde kliva fram och hjälpa kungen så nu vet ni det.
De försökte även att rekonstruera hur Birjer såg ut. Jag HATAR när de gör sådana gubbar för se ser så jäkla verkliga ut! Minns när vi var på Vasamuseét Fy fasen säger jag bara! De får ju med alla porer, all skäggstubb och lite svett kan de få dit så de ser ut som en riktigt människa. Jag hade blivigt mörkrädd om de där skallarna börjat röra på sig

Sverker Olofsson skulle vist sluta på plus. Kommer att kännas precis som när Arne Vaise inte var med i tv-rutan på julafton. Han har ju alltid varit där.

Hot summer

Är lika varmt idag som igår (25 grader) vilket är ganska skönt. Satt nyss ute på vår balkong och pluggade lite. Ville dock inte sitta för länge då de inte fått in solskydd på Ica, så jag är med andra ord utan. Ska nog göra av med lite kreativitet och börja på en ny teckning. Detta blir nog också ett kändisporträtt. Har som kommit in i den bubblan nu sen är det inte så roligt att sitta och rita sig själv.
Ska försöka mig på Emelies tatuering också så den blir gjord någon gång, kan va kul att variera sig lite. Är det någon som vill ha ett porträtt kan ni ju hojta så jag inte brara gör kändisar :P


25 grader

Var inte roligt väder i morse men det var varmt i luften, hela 15 grader var det. Innan vi slutade skolan hade solen tittat fram och det var väldans varmt. Kollade på termometern när jag kom hem och den visade 25 grader!
Hade tänkt sitta ute och plugga som vi gjort igår men de hade inte fått in någont solskydd på Ica så jag skippade det. Vill ju inte bränna mig röd som en kräfta.

Varsågod Nina, nu har du fått vänta länge nog. Tänk bara på att ljuset ute gör att linnet inte ser lika lysande ut som inne i butiken!


Så varmt att glassen svettas.

Har varit en strålande fin dag idag! Solen har värmt på som tusan, några har redan hunnit bränna sig medan andra fått en svag bonnbränna på benen. Emma upptäckte det så snällt på mina ben och skrattade gott åt det.
Hade tagit på mig helt fel kläder för att vara ute. Vi åkte på skolan och pluggade ute på gräsmattan. Jag hade tagit mina svarta höga skor, ingen bra idé! Fick åka in till stan och inhandla fina ballerina. Har ändå sökt efter ett par och nu hittade jag till ockmed två par. Ett par med en liten kilklack och ett par vanliga låga. Skönt att fötterna fick andas, bytte direkt när jag kom ut ur butiken.

Hittade även en bikini tillslut. Nöjd blev jag för det. Inhandlade även ett linne till en lite otålig person, du vet vem du är ;) och bara för att jag vet att du vill titta in här och se skönheten väntar jag med att lägga upp den till i morgon. Yes I´m evil.

     

Kulkul

Riktigt kul att vara hemma. Har spelat spel med vännerna och jobbat lite på magmusklerna då man skrattat så fruktansvärt mycket! Måste göras fler gånger.
Skulle leka kurra gömma igår innan vi åkte hem men de var så mycket snö på skolgården så vi lekte inte-nudda-mark-tagar istället. Har inte gjort det på hundra år känns det som. Var mycket lättare att klättra i klätterställningen nu än när man var liten och inte riktigt nådde upp.

Åkte till Sorsele en sväng på dagen för att äta taimat. Satt bra i magen som bara den!
Väkte upp en av herrarna i Gargnäs kl tolv idag. Han var inte pigg för fem öre. Hade tänkt smyga oss in och hoppa på sängen men det var låst överallt så vi fick ringa istället.


Hemma!

Det är sååå skönt att vara hemma någon gång i sänder. Slipper allt i lägenheten men dock inte allt skolarbete. Håller på med en enskild uppgift som ska in på måndag. Det resulterar i att jag sitter och läser engelska vetenskapliga articklar idag, inte kul. Ikväll tänkte jag ta en paus från det och umgås med Cecilia, får se vad vi hittar på. Vi ska även dra ihop ett gäng som ska sova i GK stugan någon kväll. Måste ju göras då vi brukar gjort det andra år. Mysigt!

Mamma, pappa och lillsyrran åkte till Arjeplog för ett tag sen för att hälsa på farbror som nyss blivigt pappa. Valde att vara hemma för att plugga, duktiga jag. Syrran och en vänn åkte till Adak kl 10 i morse så jag är helt själv hemma. Ganska skönt med tanke på att jag nästan aldrig är själv.

Nu är jag less..

Fick resultatet på tentan från livmaken. Var inte positivt! Då blev jag deppad.

Annars har jag vare och köpt en vattenkokare för att den som vi hade gick sönder, var ju tvungen att återställa den. Hittade en bh och en parfym när jag var ute också. Det blev bara en snabbis men springer man förbi saker hinner man ändå se specialpris.


Mumma

Har äntligen tagit mig i kragen och gjort något åt mina kidneybönor som stått i skafferiet. Det blev en liten sallad med en massa gott. Utgick från ett recept men ändrade nästan allt utom dressingen för den är så syrlig och god!


Små människor är härliga

Hittade åt en vän från Adak igår. Blev lite förvånad att jag såg henne i Umeå! Hon blev lika förvånad att se mig för hon hade helt missat att jag börjat på Universitetet.
Följde med henne till lähenheten hon bode i under tiden hon är här för de skulle ha party. Jag hakade dock bara med för att vara trevlig. De var lite fundersam om det skulle bli något party eller inte för de hittade inte festen som man säger. Vi viste av två fester men det var i vardera hemby, dvs Gargnäs och Adak så de hjälpte ju inte mycket. Kom iaf en hel hög med folk dit tillslut.

Fick en liten vänn då och då menar jag en liten vänn. Vi kom fram till att vi är ju lika små! Såg det inte först när vi satt ned men en kille började diskutera om vem som var minst så vi var ju tvugna att mäta. Visade sig att vi fick en delad förstaplast i "korthet" av vi som var där. Kul var det iaf!

Hittade inte det jag sökte tyvärr för alla bikinis satt konstigt och fanns inte någon som var fin! Affärerna har inte fått in allt än men när de får det då ni!


Beach 2010

Eftersom min gamla bikini har blivigt smått obrukbar så har jag fönstershoppat på nätet för att spana efter en ny. Hittade några som jag fastnade för. Måste bara ut och prova dem nu. Tittade bara på affärer som finns i stan. Är så jobbigt att beställa hem och sedan skicka tillbaka om de inte passar.


Städ

Har dragit en raid genom lägenheten idag. Ska fortsätta när sambon kommer hem igen. Han ska iket tro att han kan smita undan inte! Ska läsa en massa articklar sen som hör till literaturen vi har i denna kurs.

På Plus

Just hemkommen efter en dag i skolan och en tvärsväng på stan med Julia. Skulle kolla efter skor men hittade inga bra. Är så jäkla kräsen på vad det ska vara för typ. Julia hittade skor iaf så det var ju tur.

Innan vi åkte från skolan var vår klass och medverkade i Plus test på potatissallad inför sommaren. Ställde upp på en intervju för att de skulle få material att jobba med. Medan smaktestet ägde rum så tryckte kameramannen verkligen upp kameran i ansiktet på en. Man var ju då tvungen att lådsas som att han inte var där. Det var inte tvärlätt kan jag säga. Det kommer iaf att visas nästa torsdag så glöm inte att titta! Vet inte ens själv vilken potatissallad som blev framröstad så det ska bli spännande.



Håll igång

Nu får man pusta ut. Har varit fullt ös i helgen. Ska inte klaga för det har varit jättekul!
Blev chaffis i lördags till Hemavan åt nåra tomtar i byn. Träffade "lillebror" som jag inte sett på hur länge som helst! Var jättekul att se honom, dock inte lika kul när han drog ned mig i dansgolvet som var överfyllt med skum. Blev jätteblöt, geggig och kladdig.

Att ta sig hemmåt var en stor bedrift. Vi var inte hemma förrän kl 08.00 - 09.00 på morgonen. Som tur var hade jag tagit en liten powernap. Tog en rejäl tupplur när jag väl kom hem. Fick iaf fika av killen som försåg oss med bil.

Om någon undrar så ser Hemavan ut såhär kl 04.00 på morgonen.


Valborg

På dagen skulle jag ju städa men det gick inte så bra. Hann med att rensa garderoben så det finns lite mera plats i den. Lillasyrran fick välja och vraka mellan allt som jag inte ville ha kvar. Fyllde en hel svart sopsäck med kläder som får gå till bättre behövande.

När andra syster kom hem så fick vi en inbjudan om att det bara var att byta kläder och komma över till byn och käka grillat. Gott som attsingen var det! Vi var en hel hög som åt och hade kul. Fick min lilla nubbe spetsad med broccoli där ett tag men det gick bara bra ändå :P
Värden för hela kalaset hade hittat en perfekt killingsäng som syster och jag skulle få sova i tydligen. Fick se den omtalade sängen och bröt ut i skratt. Det var en gammal barnsäng man kunde dra isär och där sa dem att vi skulle sova skavfötters (huvudet på var sin ände av sängen)

Tydligen så skulle det inte bli någon majbrasa så vi gjorde vår egen med en massa kartonger och kvistar. Var ett rent äventyr bara att ta sig till den. En massa lössnö som man bara sjönk ned i. Fick dock en liten räddare i nöden som bar mig på hans axlar en bit.

Summa sumarum så hade jag otroligt kul!
För dem som inte förstod vad jag menade med killing så är det ett ord de använder för mig och min syster. Haha

    

   
Min räddare i nöden ;)

RSS 2.0