I morgon smäller det

Åker upp till Lycksele idag med syster. Ska stanna där till i morgon eller lördag för nu är det nämligen så att min yngre syster går på balen! Jag skall vara henner makeupartist och hairstylist. Ska prova lite saker som skulle kunna fugera ikväll och får väl se om jag klarar av uppgiften. Tror att det ska gå bra då hon ville ha en ganska klassisk frisyr.


I want to do it

Fotograf/Modell Anette Granström


H&M my friend

Hade spanat på några linnen på gina som jag kollade lite närmre på idag. De var inte någon hitt insåg jag snabbt.
Vandrade vidare i jakten men hittade inget som var bra! Hade ställt cykeln utanför H&M och gick in dit innan jag rullade hem. Älskar butiken, de hade precis det jag letade efter! Nöjd och glader tog jag mig hem och hittade en bra väg när man ska in till stan i alla fall.

Bildkälla: H&M


Medarbetarsamtal

Idag blev det att åka ned på jobbet för att ha ett litet utvecklingssamtal. Gick väldigt smärtfritt! Känner ju att jag lär mig saker hela tiden, speciellt om viner och lite om andra drycker.

Igår blev det att hoppa in och jobba lite för det var gott om folk på besök. Kände att det ska bli så skönt när jag får mig en cykel! Är ju inte riktigt så man tvärspringer ned till stan bara sådär. Fick ju vänta in bussen innan jag tog mig ned. Gick bra i alla fall.

Mmm tresor...

Spelade Choco game på facebook och gissa om jag inte vann det första jag gjorde!
Fixade till mig en massa poäng och vips fick jag ett mail i min inkorg. Fick länken igår på vad jag vunnit och det bidde en huvtröja från Quiksilver.


Campadre

Har blivit medlem på en nice sida! Som medlem får man en fin rabatt på olika produkter. Det beror lite på vad för kampanj de har så man får gå in och kika lite om det finns något av inresse.
Här kommer du till sidan, en hake finnes dock. Hur många som helst kan inte vara medlemmar. Helt gratis att vara med!


Bilkälla: http://gratisfreestuff.blogspot.se/2012/04/campadre.html


Recept på Limpa

Här kommer receptet på limpan jag bakade för några dagar sedan:

Recept - Limpa

5 dl vatten
50 g jäst
2 ägg
0,5 dl socker
1,5 dl farinsocker
1,5 dl vetemjöl
15 dl rågsikt
ca 1 tsk salt och ev brödkrydda

Blanda alla ingredienser. Degen blir hård, ska den bli.
Jäs 15 minuter i bunke
Ta upp degen, knådas lite, dela degen till två limpor.
Jäs 30 minuter på plåt övertäckt med duk.
Grädda i 175 grader, mitt i ugnen, 20 - 30 minuter





Lånarna

Nu har vi fått kylskåpet lagat! Reparatören sa däremot att vi inte ska lämna tillbaka låneskåpet vi använder nu förrän i morgon någon gång. Han litade inte riktigt på sig själv med lagningen därav rådet.

I
söndags såg sambon och jag på film. Det blev secret world of Arrietty. En jättebra tolkning från Ghibli studios av Mary Nortons barnböcker om småfolket "Lånarna". Har sett en otecknad version när jag var liten. Kommer ihåg att jag tyckte den var ganska kul. Arrietty är lite mer allvarsam men mycket bra!



Inte fixat men problemet är löst

Som sagt var så dog ju vår kyl efter reparatören varit på besök. Han kom in idag och kollade på kylen. Visade sig vara som så att han klippt ledningarna till kylen när han satte in en ny termostat till frysen. Hade inte inne delen han behövde för att laga det nu, så vi får troligen vänta till på onsdag. Det skulle då vara ett jäkla problem med detta!

Gillar´t eller!?

Jobbade på restaurangen idag. Mycket folk som var ute i svängen så det fanns massor att göra. Det är verkligen jättekul att jobba, speciellt när man känner att man lär sig något. En arbetskamrat sa efter att vi slutat:
- När det är så mycket att göra på en gång hamnar man verkligen i sin egna lilla bubbla.
Kan inte göra annat än att hålla med. När jag sprang omkring som bäst så var hon tvungen att upplysa mig om att jag slutat för en sisodär 20 min sen. Tiden flyger verkligen iväg ibland!

Innan jag drog iväg på jobbet så fick vi äntligen frysen lagad! Höll på att bli orolig att vi inte skulle få det innan helgen. Men lyckan håller ju inte riktigt i sig så länge ibland. När jag slutat och kollade mobilen så fick jag ett så fint sms av sambon:

"Guess what.... nu har kylen dött"

I´m going crazy! Fick i alla fall tag i krisjouren - securitas. De kom med en liten kyl som vi får ha tills den s.k befintliga vitvaran blir lagad. Man blir verkligen lite ställd när sånt inte fungerar.

Morgonbak

Nu fick jag tummen ur och bakade bröd. Skall snart in i ugnen, blir väl klara i tid till att sambon vaknar. Eller att jag väcker honom.
Är jättegott och perfekt för alla dem som är mjölkalergiker! Inget smör och ingen mjölk kan ni hitta i detta. Plus i kanten är väl att det går fort att göra. Någon som är sugen på recept kan lämna en liten komentar så lägger jag upp det sen.


Fika är gott

Fick informationen igår om att reparatörer skulle komma idag och titta över frysen. Hände inte!
Gick till kvartersvärdarnas tillhåll (bla för att jag skulle hämta broccoi) för att upplusa dem om detta. De blev ju så klart lite fundersamma och skulle höra med dem som har hand om vårt ärende.
Blev dock lite irriterad när jag fick frågan:
- Men hur gör ni i helgen då?
Jag ska kort och gott att det får ni fixa.
Det är ju inte på min lott att jag ska springa omkring och se till att det finns frys i lägenheten. Antingen så ger dem oss en tillfällig frys vi kan använda eller (mindre troligt) så får vi koden till deras lokal så vi kan hämta och lämna mat som måste frysförvaras. Vi hyr ju trots allt en lägenhet och betalar ju således för att de ska tillhållahanda oss detta.

Till lite trevligare saker, en vänn till mig från Storuman hörde av sig. Blev att åka in till stan och fika lite. Är så jäkla kul att prata med honom för han har så knäppa historier att berätta. Det handlar om allt från gymnasietiden (som jag inte hann med på) till nutid.

Går den sin kos?

Bedrövelsen när man upptäcker att frysen har lagt av! Allt hade inte hunnit tina men det var på god väg.
Ringde hyresvärden och vi fick packa in våra frysvaror i deras frys, klockan var där vid halv tre så ingen reparatör skulle hinna komma idag. Suck och stön!

RSS 2.0