Första dagen

Första dagen på skolan är avklarad. Fick massa info om hur det kommer att se ut under kursens gång. Blev lite grötigt men man hinner ju komma in i det ändå det är inte så svårt.
En blandad klass denna termin. Känns ganska skönt att det är hälften pojkar och hälften flickor.

Ska fixa internet hemma sen. Har snott Hanna och camillas nu igen, hihi
Hanna och jag ska även ut på en joggingrunda lite senare.

Last chance

Ikväll är det dags för att tansa ut sommaren och välkomna hösten. Sista partajet med logdans på menyn kommer att firas i Sandsele med invigning på kräftskiva i Gargnäs.
En av sommarens spektakulära evenemang som man längtar efter så mycket hela långa vintern. Synd att det bara är 3 ggr om år men nog ganska bra. Är ju så många andra jippon som är på sommaren men bara talludden man verkligen bokar in sig på. Det är hemvändarpartaj när det sätter igång.

Passar på att göra reklam för Talludden här och ger er en länk som ni kan kika in på här.


Sällskap

Sitter i Hanna och Camillas lägenhet och lånar internet lite. Syster och jag var med dem på stan idag och spatserade. Tog en kaffe och en kaka på barista innan Hanna sprang på jobbet.
Camilla och jag åkte och käkade med Camilla.L i deras lägenhet. Ska låna med oss deras dvd till oss för att se film med dem sen. Deras tv har nämligen brunnit.

Längtar till i helgen iaf då det blir att slå klackarna i taket!

Off to Umeå

Har arbetat sista dagen för denna sommaren idag. Nu återstår det att packa ned det vi ska ta med oss till Umeå.
Åker dit i morron med pappa och blir väl där till freda dag så det blir att återvända hem för sista dansen!
Den får man bara inte missa.

I klädväg är väl det mesta nödvändiga nedpackat. Iaf så jag klarar mig en vecka, blir att ta med sig mera efter nästa helg. Nu fattas bara lite småsaker tex vattenkokaren, stekpannan och några städgrejer som inte fick följa med tidigare. Mamma har varit så snäll att köpa en massa basvaror till oss så vi har det hemma iaf.
Kommer säkert på mer saker som ska tas med när vi börjar packa upp ur alla kartonger som vi bara lyft in hitentills.

Ego sum libra


Fotbollsfeber och blåbärspaj

Fick sluta tidigare från jobbet idag. Det blev nämligen fullt hus så jag fick fly min kos.
Åkte hem och gick med posten till mormor. Blev fast där en stund men det gjorde då inte något. Tog kort på några blommor och fick med mig blåbär så jag kunde göra paj.

Var ganska många som var på fotbollen idag. Dock inte lika många som förra torsdagen men ett lag på 6 personer fick vi iaf ihop. Kan egentligen inte sparka boll speciellt bra men är ett utomordentligt rundningsmärke och på ta bollarna av motståndarna.
Gjorde blåbärspajen när jag kom hem och den slank ned fint för allihopa. Mormor kom över med ett glasspaket som vi åt till.

Fick till beställningen på ellos som jag tyckte hade krånglat innan bollspelet började. Så nu har jag beställt grejer ska ni veta! Ne de blev inte så mycket faktiskt men välbehövliga sådana.
Som jag har letat och letat efter ett par skor som jag beställde nu. Köpte dem enbart för att jag måtte vara värdelös på att hitta dem ute i butik!
Badsesången är över men jag var bara tvungen att ta toppen. Finns ju inte en enda med bygel om man går på stan. De som finns är dock förstora. Så nu är jag garderad ska ni veta. Ska bara hitta en underdel också för den var slutsåld.
Jackan fick hänka på för det fina priset, hihi


Sista veckan

Detta är sista veckan jag ska jobba i sommar. Känns ganska skönt och så men samtidigt lite tråkigt. Har varit så soligt att jobba med denna person. Åker ner till Umeå på söndag eller e.v på måndag. Får se hur mycket man hunnit packa och när pappa skulle ner. Ne nu ska jag ta hojen och pillra mig iväg på jobbet.

Vilken?

Har retucherat en bild på mig men är lite osäker på om den blev bättre. Ändrade den dock som jag ville ha den men velar lite ändå. Can someone help a little bit?

Båda bilderna är samma bild den högra är bara ändrad med hjälp av en annan bild. Vilken är bättre?
Klicka på dem så de blir större.

        

Bröllop och dop

Var ju på bröllop och dop igår. Det var en mycket fin och trevlig tillställning.
Mamma och pappa körde dit tidigare än oss eftrsom de skulle hämta med sig brudbuketten från Sorsele. Vi ungar åkte efter dem. Kom dit lite mer än en timme innan spektaklet började så vi hjälpte till med det sista lilla småfixet.

Väl i kyrkan var det bara en liten sak som var glömd. Brudgummen hade tappat sina kavajbyxor någon stans så pappa åkte iväg i ilande fart efter ett annat par. Sen satte det igång.
Brudlänningen var så enkel och jättefin! Som de säger i reklamen: Less is more och det var det verkligen. De båda var så fina. De vigdes innan dopet, där det citerades lite ur Emil i Lönneberga. Var lite kitchit och passande faktiskt riktigt bra.

Efter all riskastning bar det iväg hem till dem igen där middagen var serverad. Mellan rätterna bjöds det på tipsrunda där det var lite roliga alternativ som dessutom stämde. Ex varför lillkillen fick det namn han fick: Det var det enda vettiga namn fadern kom på.
Några fick diverse uppdrag som man skulle utföra på bästa möjliga sätt. Jag fegade ut på mitt eftersom det kändes lite genant. Jag skulle avbryta min bordsgranne ofta och redogöra om min barndom. Min bordsgranne (jag satt vid gaveln så jag hade bara en) i fråga var en helt okänd person för mig och sa väl inte så väldans mycket ändå. Så om jag skulle avbrytit honom så skulle han aldrig få prata. Vi fick redogöra senare vilka uppdrag som blivigt tilldelade oss.  Andra klarade dock av sina uppdrag bättre än mig.

Slött

Just nu så händer det inte speciellt mycket. Ska på jobbet om någon timme. Men först jag ska klä på mig ordentligt och ringa ett samtal för uppvaknande.

Nu längtar jag lite till att skolan ska börja om igen. Dock inte allt för mycket, längtar mest som bara till Umeå av någon anledning.

Dop och nu ett bröllop

Det har verkligen varit full rulle hela sommaren, känns då som det iaf.
Varje helg jag skulle jobbat har jag bytt till en annan helg. Inget undantag denna helgen heller. Bytte dock bara bort lördagen denna gången. Det var först bara ett dop vi skulle på då men nu fick vi reda på att de ska gifta sig också. Tänkte att dopet kan jag nog hoppa över men när det blir till ett bröllop samtidigt måste man ju infinna sig där, det blir ju extraordinärt då.

Blev bjuden tidigare i sommar på ett dop men det kunde jag tyvärr inte åka på. Jobbade ju som sagt hela sommaren och det dopet var nere i skåne så jag skulle behöva byta mer en en dag för att åka dit. Helgens spektakel är bara några timmar bort så det är lättare att färdas dit.

Enda problemet nu är ju vad man ska ta på sig. Helst ska man ju inte ha vitt på någon annans bröllop, jag vill iaf inte det. Jag får rota i garderoben och ha mamma till hjälp, det måste ju se belevat ut också. Haha vad omständig jag är men ska det va så ska det va!


Haha Terese ja ska hädanefter bara använda plastbestick ;)


Duktigt?!?

Nej inte precis. Lyckades masakrera mitt pekfinger.
Skulle dela en avokado, tog en vassare kniv som låg framme. Självklart så fastnar kärnan i avokadon på kniven och när jag ska ta lös den så blev det bungy effekt så jag högg mig på knogen till pekfingret så benet kom fram. 
Ett clean cut blev det, skickade Tim till att köpa plåster. Tog typ en halvtimme innan han tog sig ut ut lägenheten men jag fick dem iaf :)

Nu ska vi snart äta mat och sen blir det väl att öppna en liten öl :)

Sötaste

Jag måste bara jobba hos den sötaste och coolaste människan.
Frågade för någon vecka sen om det gick bra om jag bytte helg för att åka iväg på några upptåg.
Jo men det skulle bara gå bra för brukaren men det gick inte för arbetskamraterna, de hade också saker inplanerade. Då blev nog brukaren lite upprörd och sa: "Men du ska fara på dans! För fan du är ju ung, de där gammkärringarna har väl inget viktigt att göra! Det här fixar jag." Vips så var det fixat, det gick senare att byta med en av de andra på jobbet så det löste sig ändå.

Brukaren skulle instruera mig i hur jag skulle utföra en uppgift men det gick lite dåligt eftersom jag är vänsterhänt och denne är högerhänt så det blev ju lite bakvänt. Brukaren säger (ungefär så här) till sambon: "Lillan är ju vänsterhänt och jag är dålig på att förklara så det blev ju lite fel."
Tycker att de är så roligt att jobba där speciellt när man får ett sånt gulligt smeknamn. Trivs verkligen superbra på jobbet!
Blev dessutom bjuden på surströmming och tårta ikväll efter jobbet. Vi hade ändå sagt att någon kväll när jag jobbade så skulle vi äta surströmming eftersom båda äter det. Mycket trevlig tillställning blev det.

Motorveckan Lycksele

Jobbade hela helgen men det stoppade mig inte för att köra till Lycksele igår kväll med Tom som sällskap.
Han och jag var väl de enda eftersläntarna från byn som inte var där. Men vi åkte dit iaf.
Jättetrevligt var det och mycket folk. Många man inte sett på lände dessutom.

Efter att öltältet och dyl stängde mötte jag upp en god vänn som hade med sig sin goda vänn. Slutade med att jag bytte bil från golf till en Opel rekord från 50-talet. Härlig bil bara man kom i underfund med hur den fungerade.
Ratten var stor sätet en aning för långt bak och kopplingen uppe i taket (ironi) innan dragläge kom in. Fick motorstopp på stora vägen men de va ingen fara, in med choken för mer bränsle åsså var det bara att tuta och köra. Tutan var väl inte så mycket att komma med men de var kul ändå. Första gången jag körde med rattväxel för övrigt. Var lite konstigt men man vande sig. Tack och lov så fanns det bara 3 växlar.







RSS 2.0